Wie heeft dit jaar de langste tafel van hoop?

Nieuws

dinsdag 11 december 2018Vorig jaar zorgde de Protestantse Gemeente Arnhem voor een 120 meter lange tafel van hoop. Samen met ruim vijftig andere tafels vormden zij - met een 3000 meter - 'De Langste Tafel van Nederland'. Ook dit jaar doet Arnhem op 18 december weer mee. Maar wie heeft dit jaar de langste tafel?

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van vluchtelingen in Nederland. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. "Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel," stelt de Reuver.

Dit jaar zijn er Tafels van Hoop in onder meer Akkrum, Amsterdam, Arnhem, Asperen, Barendrecht, Bolsward, Den Bosch, Den Ham, Delft, Deventer, Eefde, Emmen, Ermelo, Gouda, Hattem, Hilversum, Hoogeveen, Hoogland, Huizen, Klaaswaal, Leek, Maarssen, Maurik, Meerkerk, Middenbeemster, Nieuwegein, Nijkerk, Ouderkerk aan den ijssel, Rotterdam, Stegeren, s-Gravenzande, Twijzelerheide, Veenendaal, Vreeland, Zoetermeer, Zuidhorn.

Eenzaamheid
Het doel van de landelijke actie van Kerk in Actie is om vluchtelingen met anderen in contact te brengen. ,,Het gaat om de ontmoeting'', zegt stadspredikant Anja Vogelzang van Protestantse Gemeente Arnhem, die de actie samen met diaken Ans Bosma organiseert. ,,Het is voor vluchtelingen soms lastig om vrienden te maken.'' Uit onderzoek van EenVandaag eerder dit jaar is gebleken dat de helft van Syrische vluchtelingen die de afgelopen twee jaar naar ons land zijn gevlucht, eenzaam is en moeite heeft om contacten aan te gaan met Nederlanders.

Kerstcampagne
De actie sluit aan op de kerstcampagne 'Geef licht aan kinderen in de knel', waarin Kerk in Actie (onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) aandacht vraagt voor vluchtelingenkinderen in Nederland, Myanmar en Syrië. In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht, de helft van hen is kind. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen als Libanon of Jordanië, en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen.

“Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig," laat René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, weten. De scriba bracht recent een bezoek aan vluchtelingen in Nederland en Libanon 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.