7 tips voor de Veertigdagentijd - een nieuw begin

Nieuws

vrijdag 8 februari 2019Op woensdag 6 maart - Aswoensdag - start de Veertigdagentijd en leven we week na week toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Want Jezusí liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. Zeven tips voor de komende veertigdagentijd.

1. Vast mee voor een nieuw begin

Jezus´ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. Kerk in Actie start daarom een vastenactie om in de Veertigdagentijd extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Met de Kerk in Actie vastenkaart bieden we u per week een nieuwe uitdaging. Meld u aan via www.kerkinactie.nl/vasten en ontvang de gratis actiekaart thuis.


2. Bak een nieuwe taart op zondag
In de veertigdagentijd tellen de zondagen niet mee als vastendag: de zondag is namelijk een feestdag. Bij feest hoort taart. Kerk in Actie biedt u voor iedere zondag in de Veertigdagentijd een wereld(s)recept dat aansluit bij het land dat die week centraal staat in de 40 dagentijdcampagne. Laat u verrassen door de heerlijke smaak van bijvoorbeeld een Cubaanse bananentaart of een Pakistaanse paastaart. Om te vieren dat het zondag is en dat we een nieuw begin mogen maken. Leuk voor bij de koffie of thee, thuis of in de kerk. Alle recepten zijn te vinden op www.kerkinactie.nl/taarten.


3. Stuur een kaart
Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Veel mensen voelen zich alleen in onze drukke samenleving. Stuur een kaartje naar iemand in uw omgeving in de Veertigdagentijd. Of doe mee aan de Paasgroetenactie voor gedetineerden. Ieder jaar worden vanuit vele protestantse gemeenten Paasgroeten gestuurd naar gedetineerden in Nederland en naar Nederlandse gedetineerden en mensenrechtenactivisten in het buitenland. Post krijgen en te weten dat iemand aan je denkt is voor vele gedetineerden een lichtpuntje in een moeilijke tijd. Kaarten kunnen worden bestel via www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.


4. Bestel de veertigdagentijdkalender
De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen. De kalender biedt tevens nieuwe vormen om invulling te geven aan de vastentijd, bijvoorbeeld door te vasten van snoep, sociale media of vlees. Een gratis exemplaar kunt u aanvragen via www.kerkinactie.nl/40dagentijdkalender.


5. Maak een liturgisch bloemstuk
Een symbolisch bloemstuk kan iemand diep raken. Speciaal voor deze Veertigdagentijd en Pasen is een digitale bloemschikbrochure samengesteld met suggesties voor deze speciale tijd. De bloemschikkingen zijn geïnspireerd door het thema ¨Een nieuw begin¨. Vraag een gratis exemplaar aan via www.protestantsekerk.nl/bloemschikken.


6. Steun de kinderen in Rwanda of een ander project van Kerk in Actie
Pasen is het feest van een nieuw begin. Jezus´ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start mogen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. In de veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie zetten we ons in om nieuwe hoop te bieden aan ex-gedetineerden, kindslaven in India, genocideslachtoffers in Rwanda en kerken op Cuba, Pakistan en pioniersplekken in Nederland. Kijk voor alle informatie op www.kerkinactie.nl/40dagentijd.


7. Bezoek een kerkdienst
Bezoek in de Veertigdagentijd en met Pasen een dienst in een van de 1500 protestantse gemeenten in Nederland. Tijdens de Veertigdagentijd is er tijd voor bezinning en met Pasen vieren we met elkaar de opstanding van Jezus, een nieuw begin. Via www.protestantsekerk.nl/kerkzoeker kunt u vinden welke kerken er bij u in de buurt zijn.www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.