Bloemschikking Nederland-Pakistan

Nieuws

woensdag 30 januari 2019En van de manieren om aandacht te geven aan de actie Zeeland voor Pakistan is door een symbolische bloemschikking te maken die de relatie legt tussen Nederland en Pakistan.

Tijdens de Zeeuwse inspiratiedag op 24 november 2018 in Goes, is deze bloemschikking ook echt gemaakt. Het resultaat daarvan ziet u op de foto. Hieronder vindt u een beschrijving en de benodigdheden voor deze bloemschikking.

Uitleg:

Als basis van de schikking zijn de landkaarten van Zeeland en Pakistan uitgebeeld in mos. Kleine toefjes bloemen verbeelden de gemeenten in beide landen die licht uitstralen in hun omgeving. De boog is als een brug die beide landen met elkaar verbindt. De klimop symbool voor de trouw van God.

Benodigdheden:

  • Kaarten van beiden landen
  • Mos
  • Kleine bloemetjes bv hortensia,gipskruid.
  • Kleine potjes
  • Oasis
  • Boog van ijzerdraad
  • Blauwe stof om de zee en rivier te markeren
  • Vlaggetje van beide landen
Deze schikking is gemaakt door Caroline Scheffers, Wietske Ennenga, Marijke Babijn en de bloemengroep van de Thomaskerk.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.