Boeiende sprekers op werkconferentie over armoede en schulden

Nieuws

woensdag 16 januari 2019Ieder mens telt en is waardevol! Mensen zijn immers beelddrager van God. In het diaconale werk staat die menselijke waardigheid voorop. De werkconferentie Geloven in mensen richt zich op iedereen die zich inzet voor mensen in armoede en/of schulden. Of je dat nu doet vanuit een kerk, parochie, diaconie of organisatie. De conferentie wordt gehouden op zaterdag 26 januari 2019 in de Christelijke Hogeschool te Ede. Meld u voor 20 januari aan!

Armoede

De werkconferentie over armoede en schulden wordt georganiseerd door Kerk in Actie, het Diaconaal Steunpunt van de GVK/NGK, SchuldHulpMaatje Nederland en het Knooppunt Kerken en Armoede. 

Over de conferentie 

Ieder mens telt en is waardevol! Mensen zijn immers beelddrager van God zelf. In het diaconale werk staat die menselijke waardigheid voorop. We geloven dat elk mens mag delen van het ‘leven in overvloed’. Armoede en schulden botsen echter vaak hard met het leven zoals God dat voor ons bedoeld heeft. Dat vraagt onze inzet. Het raakt ook de kwaliteit van ons samenleven, want niemand hoeft tekort te komen.

Wat kun je verwachten?

Een bruisend en inspirerend programma met ontmoetingen, verrassende sprekers, tips en praktijkvoorbeelden en een groot aantal deelsessies voor diakenen, bestuurders, predikanten, maatjes en vrijwilligers. Omdat we geloven in mensen. Aan het woord komen een aantal inspirerende sprekers. Cok Vrooman zal vertellen over actuele trends op het gebied van armoede en schulden. Vrooman doet voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) veel onderzoek naar armoede en sociale uitsluiting. Volgens recente cijfers van het SCP leven 1,25 miljoen Nederlanders, onder de armoedegrens; bijna 8% van alle huishoudens. Bijna 400.000 kinderen leven in huishoudens onder de armoedegrens. Recent was Vrooman hoofdauteur van een rapport waaruit blijkt dat het aandeel werkende armen sinds 1990 stijgt in Nederland.

Dick Couvée, diaconaal predikant van de Pauluskerk in Rotterdam, en Don Ceder, raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam, laten hun licht schijnen over de vraag hoe kerken inspelen op de urgente problemen van armoede in Nederland. Beide zijn op hun eigen manier zeer begaan met armoede en uitsluiting en hebben een uitdagende visie op de aanpak ervan. Het ochtendprogramma sluit af met een aantal mooie voorbeelden van diaconale inzet. In de middag is er een keur aan deelsessies waarin deelnemers hun kennis en ervaring kunnen delen.

Programma

09.00 Inloop met koffie & thee en inschrijving workshops
09.45 Welkom & Opening
10.00 Drie inspiratieblokken onder leiding van Vincenza La Porta en ingeleid door Timzingt.

  • Blok 1 - Actuele ontwikkelingen, trends en knelpunten (Cok Vrooman)
  • Blok 2 – Hoe spelen kerken hierop in. Wat is hoopvol en wat moet beter? (Don Ceder en Dick Couvée)
  • Blok 3 – voorbeelden van inspirerende plaatselijke inzet en hun motivatie en ervaringen

11.30 Pauze met koffie en thee
11.50 Workshops ronde 1
12.40 Pauze en lunch
13.40 Workshops ronde 2
14.30 Afsluiting met drankje

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 20 januari 2019 aanmelden via: https://geloveninmensen.nu/. Deelname kost €12,50 per persoon en is inclusief koffie/thee, lunch en een drankje na afloop.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.