Jongeren krijgen veel zeggenschap en waardering in de Rwandese kerken

Nieuws

woensdag 30 januari 2019Jongeren zijn belangrijk voor de kerk, zowel voor hun levendige inbreng nu, als voor de voortzetting van de kerk in de toekomst. De Presbyteriaanse kerk in het Oost-Afrikaanse land Rwanda is daar helemaal van doordrongen. Met een hele jonge bevolking zoals in Rwanda, moet je jongeren ook wel een belangrijke plek geven. Ze kunnen financieel alleen weinig bijdragen aan de kerk, omdat het voor veel Rwandese jongeren lastig is om werk te vinden. Dus ziet de kerk het ook als haar verantwoordelijkheid om jongeren daarbij te helpen met hulp bij opleiding of bij de zoektocht naar werk. Ze zijn daarom erg blij met de financiŽle steun vanuit Nederland, om jongeren daarbij te helpen.

De jeugd is belangrijk. Eenmaal opgeleid en begeleid kunnen zij de Rwandese kerk helpen opbouwen. De Rwandese kerk besteedt veel tijd om jongeren voor te bereiden en laat hen in allerlei comités en commissies deelnemen. Jongeren krijgen veel waardering, waardoor ze zich thuis voelen in de kerk, contact leggen met andere gemeenteleden en bijdragen aan de kwantitatieve en kwalitatieve groei van de kerk.

De jongeren zingen in het jeugdkoor of spelen in de jeugdband van de kerk. Die treden geregeld op tijdens de kerkdienst. Ze komen bij elkaar voor bijbelstudie. Ook worden jongeren gestimuleerd actief te worden als leiding van de zondagsschool of bij het jeugdpastoraat. Iedere 2e week van de maand is het jongerenweek met extra activiteiten voor de jeugd. Ook zijn er jeugdkampen. Tijdens jeugdactiviteiten is er tijd voor sport en ontspanning, maar praat men ook over serieuze onderwerpen als de bijbel, kerk zijn, hiv/aids, seksualiteit en drugs.

Lees het jaarverslag over 2018 (zie onder downloads).

Hartelijk dank voor uw ondersteuning van dit werk!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.