Waarom de kerk zich inzet voor kinderen in armoede

Nieuws

vrijdag 1 februari 2019In Enschede wil de kerk de komende jaren meer aandacht besteden aan het onderwerp kinderen en armoede. De aanleiding? Een Syrische mevrouw die lid is van hun kerk. Juist in Enschede is een grote Syrische gemeenschap met een eigen kerk, maar deze vrouw wilde bewust lid worden van de Protestantse Kerk.

Ze stelde vragen aan de diakenen: ik ken armoede onder kinderen in Syrië, in de jaren van oorlog. Maar hoe kan het dat in een land waar geen oorlog is, er toch zoveel kinderen in armoede opgroeien? En wat doet de kerk daarvoor?

Aanleiding voor de diakonie in Enschede om contact te zoeken met Kerk in Actie en lid te worden van het netwerk voor kerk, kinderen en armoede, om zo inspiratie op te doen voor een activiteit vanuit hun kerk. Het recente impactonderzoek van Kerk in Actie bij tien lokale kerken leverde dit mooie verhaal op in antwoord op de vraag: waarom zet je je als kerk in voor kinderen in armoede?

Actie Vakantietas
Sinds 2017 vraagt Kerk in Actie met het project Kerk, Kinderen en Armoede aandacht binnen de kerken voor de positie van kinderen in armoede. Met steun van onder andere de Stichting Rotterdam doet Kerk in Actie verschillende dingen: het aanbieden van een stimuleringsbijdrage voor nieuwe initiatieven, het organiseren van de Actie Vakantietas, het zoeken en delen van inspirerende voorbeelden uit de praktijk van de kerken. 

Impactonderzoek
Om te onderzoeken wat de impact van dit project tot nu toe is, is een klein onderzoek gedaan in het najaar van 2018. Lees de uitkomsten van het onderzoek hier. Meer informatie over Kerk, Kinderen en Armoede is te vinden op www.kerkinactie.nl/kinderenenarmoede

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.