Dodental overstromingen Papua stijgt boven 100

Nieuws

donderdag 28 maart 2019Het dodental van de plotselinge overstromingen door hevige regenval op het Indonesische eiland Papua is opgelopen tot 104. Er worden nog 260 mensen vermist. Ruim 9.000 mensen zijn gevlucht voor het water op zoek naar een veilig heenkomen.

De nationale rampendienst waarschuwt dat het dodental nog kan oplopen omdat wordt gevreesd dat er nog mensen onder het puin of restanten van aardverschuivingen liggen. Ook hebben reddingswerkers nog niet alle getroffen gebieden bereikt. Door het water en de modderstromen zijn veel huizen en wegen beschadigd. Dit bemoeilijkt de hulpverlening.

Kerk in Actie biedt hulp aan de slachtoffers via de Evangelisch Christelijke Kerk van Papua. Met de steun van Kerk in Actie wordt een motorboot aangeschaft zodat het medische team de mensen kan bereiken over het water (wegen zijn beschadigd) en een pomp om de kliniek watervrij te houden.

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie is ook een brief gestuurd ter bemoediging. Dominee Andy Mofu, voorzitter van de kerk op Papua, antwoordde dat onze steun zeer gewaardeerd wordt.

Help mee en steun de slachtoffers
Kom ook in actie en help de slachtoffers op Papua. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer 'Noodhulp Papua' of doneer online. Hartelijk dank!

Dodental overstromingen Papua stijgt boven 100 in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.