Ds. Alison in Nederland: Kerk van Cuba én Nederland ontmoeten elkaar

Nieuws

donderdag 21 maart 2019In deze Veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus´ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen, zoals de kerk op Cuba. Ds. Alison Infante Zamora, Cubaanse predikant, toerde elf dagen langs kerken in Nederland, waar hij vertelde over zijn werk als predikant in Cárdenas en de vele diaconale activiteiten die de kerken in Cuba ondernemen.

Op twee zondagen was ds. Alison te gast in een protestantse gemeente in Nederland. Met enthousiasme en betrokkenheid liet hij zien hoe de kerken in Cuba, ondanks de economische en sociale crisis, zich inzetten om zwakken en eenzamen te ondersteunen en te bemoedigen: ´De huidige crisissituatie is ook een mogelijkheid voor de kerk om haar missie te ontwikkelen vanuit een perspectief van hoop, creativiteit, trouw aan God en liefde voor de meest kwetsbare´.

Cubaans lied
Met deze inspirerende boodschap was ds. Alison op zondag 10 maart jl. te gast in de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk aan de IJssel. Gastheer Arie van Bosteler vertelt : ´Het was heel bijzonder om ds. Alison in ons midden te hebben. Hij heeft de schriftlezing in het Spaans verzorgd en ook een Cubaans lied gezongen waarbij hij zelf begeleidde op de gitaar. Voor de collecte vertelde hij ons over het werk van kerken in Cuba en aan het einde van de dienst sprak ds. Alison de zegen uit in het Spaans.´ De mensen in de kerk waren erg enthousiast. ´Tijdens het koffiedrinken na de dienst sprak ds. Alison met kerkgangers en beantwoordde hij vragen. Daarna hebben we in een kleinere setting nagepraat over de kerk op Cuba en hoe wij daar bij kunnen helpen. Een bijzondere en mooie start van de Veertigdagentijd en onze betrokkenheid bij de kerk op Cuba!´, aldus Van Bosteler.

Wereldwijd kerk zijn
Ds. Alison was erg dankbaar voor de warme ontvangst en belangstelling. Hij heeft tijdens zijn bezoeken zelf ook veel geleerd over het leven in Nederland. ´Ik ga geïnspireerd en vol nieuwe ideeën weer aan het werk in Cárdenas.´ Ook in Nieuwerkerk aan de IJssel kijkt men dankbaar terug. ´We konden zo samen ervaren wat wereldwijd kerk zijn is en hoe we elkaar hoop kunnen geven en moed om door te gaan.´

Bedankvideo van ds. Alison
Bekijk hier het filmpje waarin ds. Alison zelf zijn dank uitspreekt voor zijn bezoek aan kerken in Nederland:

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.