Kerken collecteren op zondag 17 maart voor perspectief voor (ex)gedetineerden. Doet u ook mee?

Nieuws

donderdag 14 maart 2019Zondag 17 maart a.s. wordt in veel kerken gecollecteerd voor perspectief voor (ex)gedetineerden in Nederland. Veel gevangenen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Op eigen kracht blijkt dit erg moeilijk. Vaak zijn er schulden, is er geen woonruimte en geen werk. Zij hebben onze steun nodig!

Tijdens hun detentie worden gevangenen bezocht door vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor, stellen vragen en proberen iemand verder te helpen door morele en praktische ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar een baan na de detentie. Veel gedetineerden willen na het uitzitten van hun straf de criminaliteit graag achter zich laten. Het blijkt moeilijk om dit geheel op eigen kracht te doen. Met een woon- en werkprogramma krijgen ex-gedetineerden de kans hun leven na gevangenschap weer op te bouwen.

Terugkeer gaat niet vanzelf
Gerry van Wijngaarden bezoekt regelmatig gedetineerden in de gevangenis en in een TBS-kliniek en merkt dat terugkeer in de samenleving niet vanzelf gaat: "In de gevangenis heb je structuur, eenmaal buiten moet je alles op eigen kracht doen. De meeste mensen willen na hun detentie zelfstandig aan de slag als zzp´er. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, je moet wel aan opdrachten kunnen komen."

In gesprekken delen gedetineerden veel. Of Gerry wel eens bang is? "Nee, want ik ga met God en ben in zijn bescherming. Ik mag Bijbellezen en bidden. Alles wat ter sprake komt, brengen we bij God." Soms is de sfeer grimmiger en voelt het als dweilen met de kraan open. "Maar samen dweilen is beter dan alleen," zegt Gerry, "dat is mijn lijfspreuk. Alleen God weet hoe je werk terecht komt. Je bent als het ware ´handen van de hemel´."

Collecte in kerken
Zondag 17 maart a.s. wordt er in veel kerken gecollecteerd voor het diaconale werk van Kerk in Actie in Nederland, waaronder het werk om (ex)gedetineerden weer perspectief te geven.

Vast mee voor een nieuw begin
De 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie staat in het teken van ¨Een nieuw begin¨. Jezus´ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start mogen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. Kerk in Actie is een vastenactie gestart om in de Veertigdagentijd extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Doet u ook mee? Met de Kerk in Actie vastenkaart bieden we u per week een nieuwe uitdaging. Op de kaart houdt u bij hoeveel tijd/geld u bespaart en wat u kunt inzetten om een nieuw begin te geven aan o.a. de kerken op Cuba. Meld u vandaag nog aan via www.kerkinactie.nl/vasten, ontvang de gratis actiekaart thuis en ga de uitdaging aan.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.