Vast u ook mee in de Veertigdagentijd? De eerste vastentip!

Nieuws

dinsdag 5 maart 2019Morgen start de Veertigdagentijd. Al meer dan 20.000 Nederlanders gaan de uitdaging aan om - van Aswoensdag tot Pasen - 40 dagen te vasten, meer tijd te maken voor God en een nieuw begin te bieden aan anderen. De vastenactie is een onderdeel van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie. Doet u ook mee? Wij geven alvast de vastentip voor deze week: minder snoepen.

Vasten is een beproefde manier om u voor te bereiden op Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus´ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. “In Matteüs 6 spreekt Jezus over het geven, bidden en vasten. Het is erg mooi om deze drie aan elkaar te verbinden in de campagne van Kerk in Actie. We roepen op om, net zoals Jezus dat deed, veertig dagen te vasten. Om je meer te concentreren op God en een nieuw begin te bieden aan mensen dichtbij en ver weg”, aldus René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.

Elke week een nieuwe uitdaging
Vasten kan betekenen dat u ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. U kunt ook met iets nieuws beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen of bidden voor iemand in uw omgeving. De vastentip voor deze week is: minder snoepen. Voor veel mensen een uitdaging om het koekje bij de koffie, of die heerlijke gevulde snoeppot in de keuken, voor deze week af te slaan. U kunt zelf kiezen of u gedurende de veertigdagentijd voor één uitdaging kiest of iedere week iets nieuws doet. In de gratis veertigdagentijdkalender geven we allerlei tips om te vasten tijdens de Veertigdagentijd. Vraag de kalender gratis aan.

Voor het goede doel
Op de speciale actiekaart van Kerk in Actie zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Voor iedere week ontvangen de deelnemers een nieuwe uitdaging, zoals minder snoepen, tv-kijken, social media, vlees, autorijden en afval. Maar er zijn ook weken waarin deelnemers juist iets wél moeten doen, zoals meer bidden of elke dag een kaart sturen naar de mensen om je heen. Door op de actiekaart bij te houden hoeveel geld wordt bespaart en dat te doneren aan Kerk in Actie wordt een nieuw begin geboden aan onder meer weeskinderen in Rwanda. Je kunt individueel, maar ook als gezin, jeugdgroep of gemeente mee doen aan de actie. Aanmelden kan via www.kerkinactie.nl/vasten.

Niet op zondag
De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag. Om die dagen extra feestelijk te maken biedt Kerk in Actie via haar website speciale taartrecepten die een link hebben met de landen waarvoor wordt gecollecteerd. Kijk op www.kerkinactie.nl/taarten voor alle recepten.


www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.