Nodig een buitenlandse theologiestudent uit in uw kerk

Nieuws

woensdag 17 april 2019Van september tot en met november 2019 zullen twaalf theologiestudenten uit tien verschillende landen naar Amsterdam komen voor theologisch onderwijs en uitwisseling. Protestantse kerken in Nederland kunnen deze theologiestudenten uitnodigen in hun eigen kerk. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli 2019.

Landen van herkomst: Nigeria, Ecuador, Brazilië, Indonesië, Myanmar, India, Pakistan, Malawi, Oekraïne en Zuid-Afrika.
Welke weekenden? 14/15 of 28/29 september, 12/13 oktober of 2/3 november 2019.
Meer info: www.pthu.nl/ccbi/Projects
Aanmelden: Kirsten van der Ham, k.vander.ham@student.vu.nl (tot 1 juli 2019)

Wat kunt u van de studenten verwachten?

De studenten reizen meestal in tweetallen. Ze kunnen bijvoorbeeld een presentatie geven over hun thuisland of een bijdrage leveren tijdens een gemeenteavond, zwo-bijeenkomst of kerkdienst. Voor studenten is deze culturele uitwisseling met Nederlandse gemeenten vaak een van de hoogtepunten van hun verblijf. U kunt de studenten ook voor een heel weekend uitnodigen.

Belangrijke aandachtspunten:

  • Buiten de kerkdienst om moet ook ruimte zijn voor ontmoeting. Laat de studenten ook iets van uw woonomgeving zien.
  • Het moeten voldoende Engels sprekende mensen in de gemeente zijn.
  • De uitnodigende gemeente betaalt de reiskosten van de studenten naar de gemeente vanaf Amsterdam.

Geef bij uw aanmelding door:

  • Heeft u voorkeur voor studenten uit een bepaald land?
  • Welk weekend wilt u hen uitnodigen?
  • Wat voor bijdrage verwacht u van de studenten? (gebed, overdenking, presentatie)

Grijp deze kans om iets te proeven van de wereldkerk! We hopen dat het voor alle betrokkenen een verrijkende ervaring zal zijn.

Dit Bridging Gaps-programma is een samenwerking tussen Kerk in Actie, de faculteit Religie en Theologie van de VU, en de Protestantse Theologische Universiteit, de VUvereniging, het Catherina Halkes Fonds, het Baptistenseminarium, de Gereformeerde Zendingsbond en het Luthers Genootschap.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.