Rwandezen herdenken in Nederlandse kerken de genocide

Nieuws

dinsdag 9 april 2019Vrijdag 5 april ontving Kerk in Actie drie gasten uit Rwanda. Zij herdenken de genocide van 1994 dit jaar niet in hun eigen land, maar in Nederlandse kerken. Rose Mukankaka die 25 jaar geleden de genocide ter nauwer nood overleefde met haar man en tien (pleeg)kinderen, nam het eerste boek Mensen van Hoop - Christenen in Rwanda in ontvangst van de schrijfster Marusja Aangeenbrug. U kunt dit boek gratis aanvragen bij Kerk in Actie.

Rose, Jean de Dieu en Vestine

Uit dankbaarheid dat ze de genocide overleefd had en uit compassie met de vele weeskinderen die ze om zich heen zag, richtte Mama Rose de organisatie Mwana Ukundwa (Geliefd kind) op. Zij regelde opvang en pleeggezinnen voor weeskinderen. Na bijna 25 jaar is haar organisatie uitgegroeid tot een professionele organisatie die inmiddels vooral opvang voor aidswezen regelt. Ook Jean de Dieu Munguyiko en Vestine Masengesho zijn nu in Nederland. Jean de Dieu is al sinds 1999 actief voor Mwana Ukundwa. Eerst als vrijwilliger en nu als programmamanager voor het hiv/aids-programma. Hij begeleid zelf ook kinderen met hiv, zoals Ari. (bekijk het filmpje). Vestine werd als 7-jarig meisje als een van de eerste kinderen opgevangen. Ze is ondersteund tot haar volwassenheid en kreeg een beurs om te studeren aan een hogeschool. 

Vraag gratis boek Mensen van Hoop aan

Bent u zelf ook benieuwd naar het boek Mensen van Hoop - Christenen in Rwanda, waarin u onder ander het verhaal van Mama Rose kan lezen? U kunt dit gratis aanvragen bij Kerk in Actie via www.kerkinactie.nl/mensenvanhoop

Ontmoet de Rwandese gasten

De Rwandese gasten trekken nu door Nederland om over hun leven, hun werk en de situatie in Rwanda te vertellen:

Waar kunt u Mama Rose ontmoeten?

Waar kunt u Jean de Dieu ontmoeten?

  • di 9 april: Ringavond Dordrecht
  • wo 10 april: Borculo-Geesteren
  • do 11 april: Middag/maaltijd Emmen, avond Roden (regio-avond)
  • zo 14 april: zondagsdienst in Dordrecht

Waar kunt u Vestine ontmoeten?

  • di 9 april: Heiloo
  • wo 10 april: ochtend: Dordrecht, avond: Den Dolder sobere maaltijd
  • vr 12 april: Nieuwkoop, jongerenontmoeting
  • zo 14 april: zondagsdiensten in Harderwijk en optie IJhorst-de Wijk

Rwandezen herdenken in Nederlandse kerken de genocide in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.