Voedselhulp voor 220 gezinnen na cycloon Idai in beeld

Nieuws

dinsdag 16 april 2019Kerk in Actie heeft voedselhulp kunnen uitreiken aan de meeste kwetsbaren die 14 maart 2019 getroffen zijn door de verwoestende cycloon Idai. In verschillende dorpen in het Nhamatanda District in Mozambique kregen 220 kwetsbare families voedselhulp, vooral van alleenstaande moeders en ouderen. Ieder gezin ontving 25 kilo mais, 5 kilo bonen, 1 kilo zout, 1 kilo suiker, 1 liter soja-olie, 2 stukken zeep.

Hieronder is de hulp in het dorp Muda in beeld gebracht. In ieder dorp sjouwen vrijwilligers (sterke jonge mannen) de hulpgoederen naar de plek waar de mensen staan opgesteld, die de hulp uitgereikt krijgen. Via een vingerafdruk wordt genoteerd of alle geselecteerde families de hulp ook daadwerkelijk ontvangen hebben. De hulpverleners zorgen dat de uitreiking ordelijk verloopt. Onderstaande mensen kunnen het heel hard gebruiken. Namens hen willen we u hartelijk bedanken voor uw steun!

              
Ania met haar dochter van 2 Dina neemt zout en suiker in ontvangst
 Raina is al zeer oud  Rosa verkoelt haar dochter van 1
 Weduwe Rodisha ontvangt het voedsel  Weduwe Teresa heeft 5 kinderen
 Shiga en Antonia (22) met hun baby's  Tweeling Tina en Manuel, beiden 89

Deze noodhulp in Mozambique verstrekt Kerk in Actie via onze Mozambikaanse christelijke partner CEDES. Kerk in Actie biedt noodhulp altijd via het wereldwijde kerkelijke netwerk ACT Alliance (Action by Churches Together). We kunnen vaak snel ter plaatse zijn via dit kerkelijk netwerk. De mensen ter plaatse kennen de kwetsbare mensen die de hulp het meest nodig hebben. Kerken en hun hulporganisaties zijn al aanwezig en blijven dat, ook als de eerste nood straks gelenigd is en de wederopbouw moet beginnen.

U kunt nog steeds bijdragen voor hulp aan de getroffenen van de cycloon Idai.

Lees een achtergrondartikel over cycloon Idai (uit One World).

Voedselhulp voor 220 gezinnen na cycloon Idai in beeld in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.