Christelijke organisaties slaan handen in één voor duurzame beweging in Nederland

Nieuws

donderdag 9 mei 2019GroenGelovig en de GroeneKerkenactie gaan samenwerken om een groene beweging onder christenen in Nederland verder op gang te brengen. Met het evenement Groen Geloven op 5 oktober wil Kerk in Actie christenen en geloofsgemeenschappen, samen met de andere initiatiefnemers, laten ontdekken wat de volgende stap is naar een duurzame levensstijl.

Tijdens het evenement dat plaatsvindt in het Dominicanenklooster in Zwolle zijn er verschillende prikkelende speeches, kunnen deelnemers zich tijdens workshoprondes verdiepen in specifieke thema’s en biedt de afsluitende netwerkborrel de kans om mensen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur.

Rentmeesters van de schepping
GroenGelovig wil christenen aanvuren om zorg voor de schepping hoog op de prioriteitenlijst te zetten. Één van de initiatiefnemers van GroenGelovig is kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie: ‘Veel christenen zoeken manieren om een goede rentmeester te zijn voor de schepping. Het is geweldig dat we nu met zoveel organisaties gaan samenwerken om mensen te inspireren om dat in de praktijk te brengen. Samen vormen we een beweging voor ecologische gerechtigheid die in Nederland het verschil kan maken.'

GroeneKerkenactie heeft afgelopen jaren succesvol duurzaamheid verankerd in kerken door het hele land. Hanna van der Horst is naast projectleider van Groen Geloven ook campagneleider van GroeneKerkenactie: ‘Ik ben enorm enthousiast dat twee grote groene bewegingen de handen ineenslaan. We willen samen christenen een nieuw perspectief bieden op Gods schepping en laten ontdekken wat verduurzaming te maken heeft met je geloofsleven.’ De Evangelische Omroep sluit aan als mediapartner bij het evenement.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.groenekerken.nl. Groen Geloven wordt mede mogelijk gemaakt door Kerk in Actie, ChristenUnie, de Evangelische Omroep, Tear, A Rocha, Micha Nederland, CCA en CGMV.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.