Maaltijd met een twinkeling van hoop

Nieuws

maandag 13 mei 2019Diaken John Meijers uit Ermelo en zijn vrouw zijn gewend om in het bijgebouw van de kerk voor grote groepen te koken. Dus toen John hoorde van ‘Tafels van Hoop’ zag hij dat meteen zitten. Zo’n 65 mensen, onder wie 35 vluchtelingen, genoten samen van een heerlijk diner. Wilt u in uw kerk ook een Tafel van Hoop organiseren? Doe mee op 20 juni!

Het werd georganiseerd door de themagroep Vluchtelingen van de hervormde diaconie en de gereformeerde werkgroep zwo. Vluchtelingenwerk verstuurde de uitnodigingen en gemeenteleden werden opgeroepen om mee te eten.

“Voor herhaling vatbaar”, zegt John. “Wij hadden met vrijwilligers gekookt, maar de gasten namen zelf ook gerechten mee. De sfeer werd steeds ongedwongener, al was het soms communiceren met handen en voeten. Er werden grapjes gemaakt, maar ook serieuze verhalen verteld. De gasten waren open over waarom ze waren gevlucht, wat ze hadden meegemaakt en hoe ze hun toekomst zagen. Er werd naar hen geluisterd, ze voelden zich opgenomen. Mooi om de twinkeling in hun ogen te zien. Ook de gemeenteleden genoten. Er werd in de dagen erna nog veel nagepraat. Een Tafel van Hoop brengt mensen samen die elkaar anders niet snel ontmoeten. Je ziet vooroordelen verdwijnen. Mensen ontdekken: hé, jij bent net als ik. Prachtig om dat als kerk te organiseren!”

Dek op 20 juni ook een Tafel van Hoop!
Dek op donderdag 20 juni (Wereldvluchtelingendag) ook een Tafel van Hoop. Kerk in Actie roept kerken, scholen, instellingen en mensen thuis op om een maaltijd met vluchtelingen te organiseren. Meld uw Tafel van Hoop aan op www.kerkinactie.nl/tafelsvanhoop.

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.