De Pakistaanse gemeente, in Wolphaartsdijk!

Nieuws

woensdag 5 juni 2019Ds Eric en nog 14 leden van de Urdu gemeente kwamen op zondag naar Wolphaartsdijk. Kerk in Actie ontving een enthousiast verslag van deze dag van de ZWO-commissie uit Wolphaartsdijk

"Hun kofferbak zat helemaal vol met eten. Na een lekker bakje koffie starten we met de dienst. Ds van Eck ging voor in deze dienst en onze gasten van de Pakistaanste gemeente hebben tijdens de dienst 3x een lofpsalm gezongen. Onze eigen gemeente klapte lekker mee met hen.

Ds Eric vertelde (met een tolk) iets over Pakistan en de situatie voor christenen daar en over zijn eigen opleiding en kerk. Ook werd Asia Bibi nog genoemd en hebben we voorbede voor haar en alle andere christenen daar gevraagd. Dat maakte best indruk op de gemeente. In de dienst werd er gecollecteerd voor Zeeland voor Pakistan. 

Na de dienst was de gemeente welkom voor koffie met cake (door de ZWO commissie gebakken) en konden ze heerlijke Pakistaanse maaltijden kopen. De opbrengst van de cake en maaltijden waren voor de Urdu gemeente en leverde een bedrag van €442,15 op. Het was een mooie zondag. De mensen reageerden erg enthousiast en het was prachtig om te zien dat beide culturen zich zo makkelijk mengden."

Met hart en ziel in de Pakistaanse gemeente

De urdu-gemeente heeft diverse contacten met andere PKN-gemeenten. Zo vertelt Arail, lid van de Urdu gemeente in het TV-programma Met hart en ziel. Hij neemt Jos van Oord mee naar de paasviering van de Pakistaanse gemeente in Rotterdam. Jos van Oord is naast emeritus predikant en theoloog ook één van de drie presentatoren van Met hart en ziel.  Zie en lees hier zijn ervaringen.

De Pakistaanse gemeente, in Wolphaartsdijk! in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.