Een rookvrij huis voor China

Nieuws

woensdag 5 juni 2019China heeft een jonge peuter die graag dicht bij haar in de buurt is. Vroeger, toen ze de traditionele kachel gebruikte die grote hoeveelheden giftige rook uitstraalde, waren ze allebei veel aan het hoesten wanneer China aan het koken was.

Maar China maakte zich meer zorgen dat haar kind goed te eten kreeg dan dat er zoveel rook was in huis. Ze kon ook niets doen om de situatie te verbeteren.

Rookvrij

Op een dag hoorde ze van de Akha oven die maar weinig rook uitstoot. Ze besloot de oven meteen uit te proberen. Ze kreeg een eendaagse training van CCDB, over het gebruik en onderhoud van de oven. Ze leerde ook hoe ze er inkomsten mee kon genereren. Nu is het een jaar geleden dat ze de Akha-oven gebruikte. China hoest niet meer en het kind kan zorgeloos bij haar in de buurt spelen terwijl ze aan het koken is. Dankzij de Akha oven is ze in staat om te multitasken en wat tijd te besparen, die ze vervolgens met haar familie kan doorbrengen.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.