Luister- en spreekvaardigheid flink verbeterd!

Nieuws

dinsdag 30 juli 2019In Phnom Penh en Siemreap staan twee scholen van SCC. Op deze twee scholen worden goede resultaten behaald door de kinderen.

De leraren zorgen goed voor de kinderen en moedigen ze aan om goed hun best te blijven doen. De kinderen krijgen daar onder andere Engelse les, maar ook les in hoe je met elkaar om moet gaan en voorlichting in hygiëne. Een van de kinderen verteld: “Nadat ik op school had gehoord hoe je goed kon schoonmaken, heb ik thuis met mijn moeder samen het huis schoongemaakt!”

De kinderen vinden het erg leuk om naar school te gaan en hebben veel bijgeleerd. In totaal hebben 385 kinderen examen gedaan en zijn er 370 kinderen geslaagd, een heel mooi resultaat! Uit de cijfers blijkt dat 50% van de kinderen hun Engelse luistervaardigheid had verbeterd en 38% hun spreekvaardigheid. De kinderen doen hier extra hun best voor omdat ze weten dat ze daardoor een betere toekomst zullen hebben. Ze maken elke maand een test om te kijken hoe hun vooruitgang is. Daarnaast leren ze ook dat het belangrijk is om op tijd op school te zijn, mensen te respecteren en helpen ze elkaar met hun huiswerk. Ze weten dat het belangrijk is voor hun toekomst om door te leren en daar gaan ze dan ook voor!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.