Minister Hugo de Jonge spreekt op Landelijke Diaconale Dag 2019

Nieuws

donderdag 25 juli 2019'Ieder mens telt!' is het thema van de Landelijke Diaconale Dag op zaterdag 9 november in Utrecht. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en viceminister-president, zal als hoofdspreker vertellen over hoe dit thema zijn dagelijkse drijfveer is: ´Ik wil werken aan een zorgzamere samenleving waarin het vanzelfsprekend is dat we naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen.¨ Daarnaast zijn er maar liefst 26 boeiende keuze-workshops. Kortom, een dag die u niet mag missen. Meld u nu aan!

De missie van Hugo de Jonge ligt dichtbij die van de diaconaal werker: “Iedereen moet de ruimte krijgen om volwaardig mee te kunnen doen aan de samenleving. Er mag geen reden zijn om langs de kant te staan. Ik wil werken aan een zorgzamere samenleving waarin het vanzelfsprekend is dat we naar elkaar omkijken en als het nodig is voor elkaar zorgen.”

Igor Kohaniuk uit Moldavië is ook een van de sprekers op de dag. Zijn land is het armste van Europa. Hij vertelt wat ‘Ieder mens’ telt voor hem betekent. Samen met zijn organisatie zorgt hij voor kinderen die anders aan hun lot worden overgelaten.

26 workshops
Er is voor de Landelijke Diaconale Dag een inspirerend programma samengesteld. Zowel in de ochtend als in de middag worden 26 verschillende workshops gegeven. Zo is er een workshop voor nieuwe diakenen, voor diakenen die vanuit een kleine gemeente werken en voor diakenen die met complexe hulpvragen te maken hebben. Ook zijn er workshops over de 40dagentijd, over fondsenwerving, over Kids in Actie, over bijbellezen met migranten, over kinderen & armoede en over diaconaat & Bijbel. Ook zijn er speciale workshops voor predikanten.

Verkiezing Smaakmaker van het Jaar
Ook dit jaar organiseert Kerk in Actie de Smaakmakersverkiezing, om de beste diaconale initiatieven te verzamelen én om anderen daarmee te inspireren. Tot 1 september kunnen diaconale initiatieven worden aangemeld via kerkinactie.nl/smaakmaker. Op 12 september kiest een deskundige jury een top 3 uit het aantal inzendingen, waarna u vervolgens op de Landelijke Diaconale Dag beslist u wat het beste diaconale initiatief van 2019 wordt. De drie genomineerde initiatieven zullen op de Landelijke Diaconale Dag zelf aanwezig zijn.

Speciale actie bij aanmelding
Deelname aan de Landelijke Diaconale Dag kost 40 euro per persoon. Als u zich opgeeft voor 1 september a.s., geldt een vroegboekkorting van € 10. U betaalt dan dus slechts € 30 p.p. Speciale actie dit jaar: Als u iemand meeneemt uit een andere (wijk)gemeente, krijgt u allebei de helft korting. Oftewel: twee kaarten voor de prijs van één.

Meer informatie en aanmelden voor de Landelijke Diaconale Dag kan op www.kerkinactie.nl/ldd.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.