Ontmoet Sara Savva uit SyriŽ

Nieuws

donderdag 18 juli 2019Van 7-16 september bezoekt de Syrische Sara Savva ons land. Ze werkt bij de hulporganisatie van de Grieks-orthodoxe kerk en wil ons graag vertellen over de situatie in SyriŽ. Wilt u het verhaal van Sara horen? Kijk dan op kerkinactie.n/najaarscampagne waar u haar kunt ontmoeten. Van harte welkom.

Sara coördineert alle hulp die door de vijfhonderd medewerkers en duizenden vrijwilligers van de Grieks-Orthodoxe kerk tot in de verste uithoeken van Syrië wordt gegeven. Nu het langzaam maar zeker rustiger wordt in het land, verandert die hulp van noodhulp in voorzichtig herstel en inkomenszekerheid voor Syrische burgers. “De mensen willen niets liever dan hun land weer opbouwen”, vertelt Sara. “En overal waar hulp komt, zie je dat mensen nieuw elan krijgen. Een school die weer wordt opgebouwd, woonruimtes die worden opgeknapt, vaktrainingen om mensen te leren een eigen onderneming op te zetten: het biedt allemaal hoop. En hoop is het belangrijkste dat wij ze kunnen geven.”

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.