Prasaad gaat voor HBO!

Nieuws

maandag 29 juli 2019Zonder scholing is het lastig om goed werk te vinden. Veel kinderen in India stoppen al tijdens hun basisschool met naar school gaan. Dan ben je een zogenaamde drop-out. Sadhana wil daar iets aan doen!

Prasaad is 15 jaar. De overheidsschool is hemelsbreed ongeveer 5 kilometer van zijn dorp. Maar tussen de school en zijn dorp ligt bouwland. Als hij over de verharde weg gaat, moet hij 7 kilometer naar school lopen. Vooral in de regentijd is het moeilijk om door het bouwlang naar school te gaan. Je wordt doornat en er kruipen overal slangen.

Dat de school zo ver weg is, is één van de redenen waarom Prasaad een drop-out geworden is. Ten tweede wordt hij op de school gepest. Dus bleef hij vanaf klas 7 thuis en ging hij geiten hoeden. Hij was toen 12 jaar.

Met de hulp van Sadhana is er nu een alternatief voor hem gevonden. Er is een school veel dichterbij waar men op zaterdag en zondag les kan krijgen. Het is een zogenaamde open school, een regeringsinitiatief voor kinderen die bijscholing nodig hebben. Het is de bedoeling dat de leerlingen daarna weer instromen in het reguliere onderwijs.

Prasaad heeft een vriend die op de regeringsschool zit. Hij gaat nu goed zijn best doen want hij wil ook bij die vriend naar school. Hij wil zelfs na klas 10 doorgaan voor Havo en dan op naar het HBO! Door de bemiddeling van Sadhana is hij nu weer heel gemotiveerd om zijn school af te maken.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.