Yerseke haalt ruim 12.000 euro op voor Pakistan

Nieuws

woensdag 10 juli 2019Oliebollen en kerststollen verkopen, een walking dinner en een fietstocht voor Pakistan. Twee jaar lang zetten de Hervormde Gemeente Yerseke, de Hervormde Gemeente Rehoboth, de Gereformeerde Kerk Yerseke en de Vrije Evangelische Gemeente zich gezamenlijk in om geld in te zamelen voor Pakistan.

25 mei 2019 was de laatste activiteit om geld in te zamelen voor Pakistan. Na een fietstocht van 40 km eindigde de dag met een gezamenlijk maaltijd. Kerk in Actie-consulent Tom Kolsters schoof tijdens de maaltijd aan om iets te vertellen over de situatie in Pakistan en het werk van de partnerorganisaties van Kerk in Actie ter plekke.

12.075,03 euro

Daarna onthulde de interkerkelijk ZWO-commissie van de vier gezamenlijke kerken het bedrag: 12.075,03 euro. Een ongelooflijk mooi bedrag waar we als Kerk in Actie ontzettend dankbaar voor zijn. Naast Yerseke zetten zich nog meer dan 50 kerken zich in voor het project Zeeland voor Pakistan. Bijzonder! Zeker met oog op de geschiedenis. In 1953 zamelden de inwoners van de Pakistaanse havenstad Karachi geld in voor de watersnoodramp in Zeeland. Ongeveer 65 jaar later doen de Zeeuwse kerken iets terug.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.