22 kinderen herenigd met hun familie

Nieuws

woensdag 18 september 2019Op 21, 22 en 23 augustus werden 22 kinderen die in de visserij gewerkt hadden op het Voltameer in Ghana, weer herenigd met hun verzorgers. Dit lijkt het vrolijke eindpunt te zijn, maar is in werkelijkheid de eerste stap in een lang proces voor deze kinderen.

Challenging Heights is de organisatie die dit mede dankzij uw steun aan Kerk in Actie voor elkaar kreeg. Zij blijven twee jaar lang wekelijks contact houden met de kinderen, hun verzorgers en hun leraren om te zorgen, dat hun terugkeer ook echt een succes zal zijn.

Ieder kind krijgt schoolmateriaal, een schooluniform, een gezondheidsverzekering en het schoolgeld wordt betaald. Iedere verzorger krijgt een bijdrage voor het levensonderhoud van het kind. Daarnaast een training over kinderrechten en ouderschap, voorlichting over geboortebeperking en over de gevaren van kinderhandel.

Met geld van een grote donor legt de organisatie inmiddels de laatste hand aan een nieuw opvanghuis, waardoor ze binnenkort niet 60, maar wel 110 kinderen tijdelijk kunnen opvangen, als ze bevrijd zijn uit hun slavernij. Dankzij uw steun konden deze 22 kinderen gered worden van hun werk in de visserij op het Voltameer, konden zij tijdelijk terecht in een opvanghuis en zijn zij nu herenigd met hun familie. Hartelijk dank!

Meer info: www.kerkinactie.nl/kindslavenghana.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.