Met stroopwafels langs de deuren

Nieuws

woensdag 11 september 2019Waar zouden ze in Nederland de meeste stroopwafels eten? Misschien wel in Rutten, waar de zendingscommissie van de Protestantse Gemeente al vele jaren stroopwafels huis-aan-huis verkoopt voor het goede doel. Dit jaar voor Zuid-Afrika.

Drijvende kracht achter deze succesvolle actie is Jolanda Dijkstra. Jacolien Haarman van de zendingscommissie van de Protestantse Gemeente in Rutten vertelt: “We organiseren deze actie al heel wat jaren om een gezamenlijk doel van Kerk in Actie financieel te kunnen steunen. Jarenlang hebben we voor projecten in Bangladesh gelopen. Dit jaar voor het eerst voor één van de projecten in Zuid Afrika. De stroopwafels die we inkopen zijn heerlijk en vallen goed in de smaak bij de kopers.”


Wat doen ze in Rutten om de actie tot een succes te maken?

  • contact leggen met de bakker, die de stroopwafels bakt
  • publiciteit maken op de website en Facebook-pagina van het dorp
  • bestellijsten in de kerk leggen voor mensen, die van tevoren willen reserveren
  • vrijwilligers regelen die langs de deuren willen gaan.

Jongeren erbij betrekken

Jacolien licht toe: “Dit jaar zijn we met een groep jeugd tegelijk op één avond door het dorp gelopen. Dat was erg gezellig. Jolanda had vooraf broodjes en soep klaargemaakt waarna de jeugd met een gevulde maag op pad kon.”

Ook verkoop in het buitengebied

De dozen die na deze eerste avond nog niet verkocht zijn, worden in de dagen daarna nog door een aantal leden van de zendingscommissie huis-aan-huis verkocht aan mensen in het buitengebied. Ik verkoop soms zelfs een hele doos met vijftien pakjes stroopwafels in één keer. De boeren zitten midden in hun oogsttijd. Ze kunnen dus wel een lekkere stroopwafel tijdens de koffie gebruiken!

Het hele jaar stroopwafels eten...

Jacolien verklapt nog: “En wist je dat je stroopwafels heel goed kunt invriezen? Ze blijven dan nog lang goed. Dus je raadt al wel wat veel gemeenteleden de rest van het jaar bij de koffie nemen....”

Eet smakelijk in Rutten! Wat een mooie win-win-actie: een goede oogst in Rutten en tevreden mensen in Zuid-Afrika. Dank jullie wel!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.