Mooie ontwikkelingen bij de Mae Tao Kliniek

Nieuws

maandag 2 september 2019De Mae Tao Kliniek bestaat bijna 30 jaar. Dr. Cynthia Muang heeft deze kliniek toen opgericht. Ze vertelt ons over de ontwikkelingen van afgelopen jaar.

“Hoewel de toegang tot gezondheidszorg aan beide zijden van de grens geleidelijk verbetert, zien we dat er nog steeds veel migranten uit Myanmar bij komen. We moeten blijven ontwikkelen om deze toestroom en de veranderende ziektebeelden bij te kunnen houden.

Personeel

Over het algemeen blijft er behoefte aan de ontwikkeling van personeel in dit grensgebied. De Mae Tao Kliniek is en blijft een trainingscentrum voor grensarbeiders in de gezondheidszorg en meer specifiek voor partnerorganisaties in Oost-Myanmar. Hiermee willen we bijdragen aan goede gezondheidszorg voor iedereen.

Onderwijs

Daarnaast willen we studenten de mogelijkheid bieden om een onderwijscertificaat te halen zodat ze een betere carrière op kunnen bouwen. Door samen te werken met onder andere overheidsinstellingen, NGO's en maatschappelijke organisaties, proberen we bij te dragen aan een beter toekomstperspectief, ook op de arbeidsmarkt.

Dit en al het andere werk dat we doen kan niet zonder de hulp van donoren en partnerorganisaties. Cynthia wil daarom iedereen ook hartelijk bedanken!”

Naast deze ontwikkelingen ook nog wat cijfers op een rijtje van het afgelopen jaar:

  • 850 leerlingen zijn gestart aan de middelbare school
  • 682 mensen zijn gescreend voor tuberculose en bij 157 van hen is het ontdekt
  • 210 gezondheidswerkers hebben hun training afgerond
  • 145 cliënten hebben een prothese ontvangen (85% kwam door een landmijn)
  • 1651 baby’s zijn gezond geboren
  • 5044 mensen hebben een bril gekregen
  • 1545 baby's hebben een thaise geboorteakte gekregen
  • 3532 kinderen zijn gescreend waarvan er 404 behandeld moesten worden omdat ze ernstig ondervoed waren

 

Mooie ontwikkelingen bij de Mae Tao Kliniek in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.