Zoektocht naar redding

Nieuws

maandag 2 september 2019Ik ben Ali, getrouwd met Laki en vader van twee zonen en twee dochters.van Muslimpara, Tangail Sadar, Tangail. Ik ben geboren en getogen in een moslimgezin, dus meestal volgde ik alle rituelen van de islamitische religie. Ik heb mijn Alim (BA) diploma gehaald en ik werd imam (priester) van een moskee.

Redding

In die tijd had ik veel vragen over hoe ik gered kon worden en niemand had hier echt een goed antwoord op. Toen ontmoette ik op een dag pastoor Sowkat, hij vertelde me over Isa (Jezus). Toen hij voor de eerste keer zei dat Jezus de enige sleutel tot redding is werd ik woedend! Hij vroeg me om enkele verzen uit de koran te lezen. Ik verbaasde me over deze verzen. De pastoor vertelde mij hoe hij Jezus in zijn leven had ontvangen en gaf mij een bijbel. Door te lezen uit de Bijbel en gesprekken met de pastoor kwam ik erachter dat ik Jezus echt nodig heb in mijn leven, als mijn redder. Ik heb mij laten dopen en wilde aan de mijn buren, familieleden en moskeebezoekers mijn verhaal vertellen. Dat leverde veel moeilijkheden op. Daardoor ontdekte ik dat ik nog veel meer over de Bijbel moest weten.

Lessen

Afgelopen jaar kreeg ik de kans om daarvoor lessen te volgen op het Isa-e theologische instituut. Ik ben net begonnen aan het tweede semester en ik leer veel nieuwe dingen die me helpen om mijn werk te doen. Tijdens de lessen leren we om dat op een manier te doen die bij ons zelf past en bij de Bijbel. Ik heb veel nieuwe broers en zussen ontmoet die hetzelfde doel hebben als ik. Daardoor wordt ik bemoedigd. Ik dank God voor deze kans en wil graag verder met deze lessen zodat ik nog meer mensen over Jezus kan vertellen.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.