Kerkdienst met oordoppen

Blog

maandag 21 oktober 2019Zondag gingen we gesplitst in twee groepen naar de kerk. Punctueel als Hollanders zijn, stonden we keurig op tijd bij de bus, maar de dominee die met ons mee zou rijden had wat vertraging. Dan begint de kerk dus gewoon wat later, that’s Africa!

Een vlucht lijsters
Aangekomen bij de kerk werd er door een koor al volop gezongen met flink wat decibellen. Wat een geluid kunnen ze hier prdocueren! We waren allemaal een klein beetje jaloers op reisleider Matthijs die zijn oordoppen had meegenomen en in zijn oren had gestopt. De klederdracht maakte snel duidelijk dat er nog minstens drie andere koren in de kerk waren. Allemaal hebben ze gezongen en gedanst, soms met ons ertussen.

We waren onder de indruk van de grote groep kinderen die keurig op hun stoel bleven zitten of rustig rond wandelden. Voordat de kinderen naar de kindernevendienst gingen, werden ze allemaal naar voren geroepen en stuk voor stuk door de predikant geknuffeld. Heel bijzonder.

Aan het eind van de dienst was de collecte. In Nederland ‘protesteren’ we weleens tegen drie rondgangen maar hier kon je langs vijf bussen lopen. De doelen waren niet allemaal even duidelijk, maar het komt vast goed terecht!

Een paar lijstertjes
Naast dat we ons hadden voorgesteld, kregen we ook de tijd om twee liederen voor de gemeente te zingen. We zongen 'Ga met God' en in het Fries het 'Fryslân foar Rwandaliet' en 'God fan fier en hein ús Heit'. Vergeleken met de prachtige koren was ons optreden een zacht gezang maar het kwam uit ons hart en dat werd met applaus gewaardeerd.

Kerkdienst met oordoppen in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.