Uw eigen gedicht in de 40dagentijdkalender 2020? Doe mee aan onze schrijfactie!

Nieuws

donderdag 24 oktober 2019Schrijft u graag gedichten en heeft u stilletjes wel eens gehoopt dat św gedicht in een boekje of kalender wordt opgenomen? Dan is dit uw kans! Wij zijn op zoek naar dichters die ons willen helpen bij de samenstelling van de 40dagentijdkalender 2020. Schrijf een gedicht rondom het thema “Sta op“en stuur “m in. De mooiste inzending krijgt een plek in de kalender!

De 40dagentijdkalender 2020 ´Sta op´ wordt in deze periode samengesteld. Naast een dagelijkse bijbeltekst met uitleg worden er liederen, quotes, recepten, vastentips en gedichten opgenomen in de kalender. En dit jaar is er plaats voor een ingezonden gedicht. De mooiste inzending krijgt een plek in de kalender.

Sta op
Het thema´Sta op´is gekozen als leidraad in de Veertigdagentijd 2020, de weken waarin we toeleven naar Pasen, feest van Jezus' opstanding uit de dood. Jezus riep 'Sta op!' tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven. En gaf zelf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwon. Jezus geeft ons nieuwe hoop. We mogen iedere dag weer opstaan uit alles wat ons neerdrukt, alles wat ons somber maakt. Als kerk zijn we een wereldwijde gemeenschap die het goede nieuws van Gods liefde ervaart en wil delen. We mogen samen in beweging komen én opstaan om het leven voor onszelf en voor iedereen de moeite waard te maken. We mogen hoop bieden aan vluchtelingen, aan mensen die zorg nodig hebben, aan kinderen in de knel, aan ieder die vast zit in armoede of moeilijke omstandigheden. We mogen recht doen aan iedereen die onderdrukt wordt.

Hoe werkt het?
Schrijf een gedicht van maximaal 20 regels rondom het thema ´Sta op´. U kunt uw gedicht daarna op de volgende manieren insturen:

Vraag de kalender gratis aan
U kunt een gratis exemplaar van de 40dagentijdkalender aanvragen via protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender. De kalender wordt u in februari 2020 toegestuurd. Meerdere exemplaren bestellen kan via de webwinkel van de Protestantse Kerk. De kalender kost dan 1 euro per stuk.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.