Vieze knieŽn

Blog

maandag 21 oktober 2019ďVoor jullie hebben we allemaal een boom!Ē Ik heb zelf theologie gestudeerd en nog nooit een boom geplant als onderdeel van de opleiding. Een boom planten is een kleine activiteit, een ogenschijnlijk kleine stap. Hoe klein ook, je creŽert een toekomst met het planten van een boompje.

Deze maandag zijn we op bezoek bij de theologische faculteit PIASS (Protestant Institute of Arts and Social Sciences). In Rwanda is de theologieopleiding een combinatie van theorie en praktijk. Predikanten worden opgeleid om heel dicht bij de bevolking te staan.

We worden allemaal uitgenodigd om een boompje te planten. Het is namelijk 502 jaar geleden dat de Reformatie begon. Reden genoeg voor PIASS om een Reformatiebos te planten. We weten niet precies waarom. Al mijmerend bedenken we dat Luther eens zei, vrij vertaald: ďWanneer morgen de wereld vergaat, plant ik vandaag nog een boom.Ē Een teken van hoop.††

Buiten planten we met de handen in de aarde allen een eigen boom. Voor mij is dit een van de hoogtepunten van onze reis. Theorie blijft hier niet in woorden hangen. Woorden en daden gaan gelijk op. Trots poseren we bij onze boompjes. De vieze knieŽn zijn een mooie herinnering. Passen jullie goed op mijn boom wanneer wij weer in Nederland zijn?

PS. De namen van de boompjes zijn Senna Spectabilis, Senna Siamea en Tecoma Stans.

Door ds. Aafke Nicolai

Vieze knieŽn in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.