Geef licht aan Simona in MoldaviŽ

Nieuws

maandag 23 december 2019Voor miljoenen kinderen op deze wereld zoals Simona is het elke dag donker. In deze donkere dagen kijken we uit naar de komst van Jezus, het licht van de wereld. Met Kerst wil Kerk in Actie dit licht delen met kinderen in de knel, zoals Simona in MoldaviŽ.

Simona (8) woont in Moldavië, een van de armste landen in Europa. Door een cyste in haar hoofd loopt haar ontwikkeling achter. Haar vader kan niet praten door mishandeling in zijn jeugd en haar moeder ziet slecht en loopt niet goed als gevolg van polio. Het gezin moet rondkomen van een kleine uitkering. Gelukkig kan Simona iedere dag na schooltijd naar het dagcentrum van Bethania, partner van Kerk in Actie. Daar krijgt ze huiswerkbegeleiding, een gezonde maaltijd en maakt plezier met vriendinnen. Het kindercentrum geeft gezinnen ook voedselpakketten en hout om het huis te verwarmen.

Kinderdagcentrum Bethania

Door hoge werkloosheid en armoede in Moldavië, werkt ongeveer een kwart van de bevolking in het buitenland. Ouderen én kinderen blijven dikwijls alleen achter en zijn al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen. Daardoor gaan ze niet regelmatig naar school en lopen groot risico slachtoffer te worden van geweld en mensenhandel. Ze voelen zich eenzaam en verlaten, en hierdoor liggen depressie en agressie op de loer. Bij het dagcentrum van de christelijke organisatie Bethania ontvangen kwetsbare kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk, een maaltijd en krijgen ze psychosociale hulp aangeboden. Ook is er een tienerclub en worden er in de schoolvakantie zomerdagkampen georganiseerd. Door middel van educatie en recreatief bezig zijn, wil Bethania voorkomen dat de emotionele, fysieke en sociale groei van kinderen in gevaar wordt gebracht. Er zijn dagelijks sport- en buitenactiviteiten en elke maand worden de verjaardagen van de kinderen gevierd. Meer informatie op kerkinactie.nl/opvangmoldavie

In veel protestantse gemeenten wordt deze Kerst gecollecteerd voor het werk van Bethania in Moldavië. Samen brengen we een sprankje licht in het leven van kwetsbare kinderen. Doet u mee? Meer informatie op kerkinactie.nl/kerst

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.