Jeannet Bierman in 2021 door Kerk in Actie uitgezonden naar Colombia

Nieuws

vrijdag 13 december 2019In januari 2021 wordt Jeannet Bierman uitgezonden naar Colombia. Zij gaat daar werken als docent praktische theologie aan de Fundación Universitaria Bautista in Cali. ‘In Colombia ga ik eerst luisteren naar wat er leeft onder de studenten, in de samenleving én in de kerk. Zending bestaat immers bij de gratie van wederkerigheid.’

Jeannet Bierman werkte eerder bij Stek (Voor stad en kerk) in Den Haag. In de multiculturele en multireligieuze wijk Transvaal was zij coördinator van het buurt- en kerkhuis De Paardenberg en trok dagelijks op met mensen die het bepaald niet getroffen hebben in het leven. Het buurt- en kerkhuis is een plaats voor ontmoeting en onderlinge ondersteuning.

In januari 2021 vertrekt ze naar Colombia na een voorbereidingstraject in Nederland. ‘Net zoals ik nu als diaconaal werker begin met luisteren naar de vragen van de buurtbewoners van de wijk Transvaal zal ik ook in Colombia eerst proberen te verstaan wat er leeft onder de studenten en in de samenleving en de kerk voordat ik les ga geven. Zending bestaat immers bij de gratie van wederkerigheid,’ aldus Bierman.

Fundación Universitaria Bautista
Colombia wordt al meer dan 60 jaar geteisterd door een sociaal en gewapend conflict. In 2016 hebben de regering en de FARC-guerrilla beweging een akkoord getekend. Echter in de implementatie ervan blijft de overheids veelal in gebreke. Er is nog een lange weg te gaan van verzoening, herstel en opbouw. Fundación Universitaria Bautista (FUB), partnerorganisatie van Kerk in Actie, is een theologisch instituut waar studenten worden voorbereid op hun taak als predikant of kerkelijk werker. FUB wil hen een goede opleiding aanbieden zodat zij in hun kerk en buurt de mensen kunnen bijstaan in deze moeilijke situatie.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.