Loveness verkoopt nu huishoudelijke spullen

Nieuws

donderdag 5 december 2019Loveness uit Zambia kent geen onbezorgde tienerjaren. Haar ouders zijn overleden aan aids. Zij moet nu voor haar broertjes en zusjes zorgen. Het lukte haar nauwelijks om naar de middelbare school te gaan.

Ze vertelde over die moeilijke tijd: “Ik had geen studieboeken, voedsel, dekens en zo. Schoolgeld betalen was lastig. Ik verdiende wat geld met klussen op het land, maar dat was onvoldoende om rond te komen. Ik had nog veel schulden bij school. Ik wist niet hoe ik die terug kon betalen.”

Door steun van Kerk in Actie en met hulp van de Zambiaanse kerken kreeg Loveness een verkooptraining en geld om bedrijfje te starten. Ze verkoopt nu huishoudelijke spullen en vertelt: “Het geld heeft me geholpen. Ik bestel allerlei spullen waar veel vraag naar is. Als ik mijn spullen verkoop lukt het me om eten te kopen voor alle drie de maaltijden per dag. Zelfs mijn gezondheid is behoorlijk verbeterd. En het lukt me zelfs om het schoolgeld voor mijn broertjes en zusjes te betalen.”

Toch lost geld niet alles op voor de langere termijn. Daarom krijgen gemeenteleden en kerkleiders een training hoe ze maatje kunnen worden van kinderen als Loveness. Want er zijn nog 20.000 van dit soort gezinnen in Zambia met tieners als gezinshoofd. Door uw steun kunnen meer weeskinderen naar school en leren meer christenen in Zambia hoe ze het leven van deze kinderen kunnen verlichten. Dank u wel!

Kijk op: www.kerkinactie.nl/weeskinderenzambia.

Bekijk de film over Loveness: https://vimeo.com/356372688

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.