Protestantse gemeenten in Nederland sturen bemoedigende groeten naar SyriŽ

Nieuws

dinsdag 17 december 2019Tijdens de najaarscampagne voor SyriŽ riep Kerk in Actie protestantse gemeenten in heel Nederland op om een bemoedigende groet te maken voor de kerken in SyriŽ. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Er werden vele prachtige vlaggenlijnen gemaakt, van papier tot haakwerk, versierd met kleuren en tekst. De eerste vlaggenlijnen zijn in SyriŽ aangekomen. De mensen daar zijn dankbaar dat er in deze moeilijke omstandigheden aan hen wordt gedacht!

'Maak met uw gemeente een bemoedigende vlaggetjesslinger voor kerken in Syrië!' In september jl. deed Kerk in Actie deze oproep bij de start van de najaarscampagne 'Bouw de kerk in Syrië weer op'. Vele protestantse gemeenten gaven gehoor aan deze oproep en in de afgelopen tijd ontving Kerk in Actie vele mooie vlaggenlijnen.

Bemoediging
De eerste vlaggenlijnen zijn inmiddels in Syrië aangekomen. Mensen zijn dankbaar dat er in het verre Nederland aan hen wordt gedacht. “Kinderen waren ontroerd dat andere kinderen uit een ver land, aan hen denken. In de moeilijke omstandigheden waarin ze iedere dag leven, voelt dit als een sprankje hoop en kracht die ze krijgen,” aldus Sara Savva van de hulporganisatie GOPA-DERD, partner van Kerk in Actie.

Hulp aan Syrische kerken
Uitzichtloos en rampzalig is de situatie in Syrië. Mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt. Samen met uw kerk steunt Kerk in Actie de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten laten we hen niet met lege handen staan. Meer informatie is te vinden op kerkinactie.nl/kerkensyrië.

 

Protestantse gemeenten in Nederland sturen bemoedigende groeten naar SyriŽ in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.