Steun slachtoffers overstromingen IndonesiŽ

Nieuws

woensdag 8 januari 2020Hevige regenval op het Indonesische eiland Java maakt honderdduizenden dakloos. In de eerste twee dagen van 2020 zijn ruim 409.000 mensen getroffen door de overstromingen. Landverschuivingen en rivieren die buiten hun oevers treden, zorgen voor gevaarlijke situaties. Ook nu het water weer zakt, is hulp nodig. Kerk in Actie biedt nu via de ACT Alliantie allereerst medische hulp. Uw steun voor dit werk is zeer welkom.

Een van de oorzaken van de ramp is dat er een slecht afwateringssysteem is. Met name in Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang en Bekasi (Jabodetabek) leidde dat tot problemen. Op 4 januari 2020 waren 173.000 mensen ontheemd en stond het officiële dodental op 53. In totaal zijn 409.000 mensen op een of andere manier getroffen.

Steun dit werk

ACT Indonesia Forum coördineert de hulp. De Indonesian Christian Association for Health Services (ICAHS/PELKESI), verleent samen met het Leger des Heils en de Protestantse Kerk in Indonesië/Gereja Kristen Indonesia (GKI), noodhulp. In de eerste paar dagen gaven ze medische hulp in Jakarta en Bekasi. Wilt u ook geven, dan kan dit op IBAN NL89ABNA0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. noodhulp Indonesië of DONEER ONLINE.

Foto: Creative Commons

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.