Vraag van de maand: Kent u kinderen die buiten het kinderpardon vallen?

Blog

maandag 27 januari 2020In 2019 heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een eerste beslissing genomen in alle zaken van kinderen die een beroep hebben gedaan op de Afsluitingsregeling van het kinderpardon, die op 29 januari 2019 in werking trad. Kerk in Actie is blij voor ieder kind dat dankzij deze regeling een verblijfsvergunning heeft gekregen. Tegelijkertijd is van de kinderen die in beeld zijn bij de Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children, partner van Kerk in Actie, bekend dat meer dan de helft van die kinderen is afgewezen, omdat zij volgens de IND niet aan een van de criteria voldoen. Dat is zeer zorgwekkend.

Vluchtelingen

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.