Eenheid in de Geest*

Blog

woensdag 26 februari 2020Onlangs was ik te gast bij mijn kinderen Thijs en Marike Blok. Met veel plezier heb ik kennis gemaakt met leven en werken op Justo Mwale University. Toen de rector hoorde dat ik teacher was geweest nodigde hij me spontaan uit voor de Bijbelstudie de volgende dag.

 

Bijbelstudie

Tijdens de Bijbelstudie wordt het thema voor de komende maanden geïntroduceerd:

‘span u in om door de samenbindende kracht van de vrede

de eenheid te bewaren die de Geest u geeft’

(Efeze 4:3)

De gemeente in Efeze bestond uit christenen uit de Joden en christenen uit de heidenen, ieder met hun eigen afkomst en gewoonten. De eenheid bewaren valt niet mee. Er zijn allerlei ‘obstacles’, bijvoorbeeld over eten en drinken en over de besnijdenis.

Obstakels

Over die obstakels gaat het de volgende dag in het mentoruur met de derde jaar studenten. Ze weten uit eigen ervaring dat eenheid in de gemeente vaak ver te zoeken is. Er volgt een levendig gesprek over jaloezie, trots, oordelen, op elkaar neerkijken, niet willen vergeven, laster en verborgen agenda’s. Ook noemen ze toverij. Het uur is zo voorbij. Hoe je daar mee om moet gaan, hoe je moet blijven streven naar eenheid; het zal de komende tijd nog wel aan de orde komen.

De Geest

Over eenheid in de Geest gesproken: ik voelde me thuis op Justo Mwale. Ik heb weer mogen ervaren dat er een God en Vader is van alle mensen (Efeze 4:6)  Ik heb gezien dat de Geest aan het werk is in harten van mensen, dat het werkelijkheid is dat de Geest alle talen spreekt en zo iedereen zijn Woord doet verstaan.

*Gastblog geschreven door Diddy Meijer-Bouwsma, de moeder van Thijs

studenteninklas.jpg

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.