Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Hoe droog kan droog zijn

Inmiddels zijn we op weg naar huis. Op de tussenstop in Istanbul maken we gretig gebruik van de goedwerkende WiFi. Door gebrek aan internet maar ook de vermoeidheid en volle hoofden van alle indrukken, zijn we met de blogs blijven steken bij afgelopen vrijdag.

De ochtend begon met een ontbijt in Bidire. Laat de premier nu net een pro-demonstratie georganiseerd hebben. Er waren al veel jongeren aanwezig en dat gaf toch een wat dreigende sfeer. Jonge mannen met spandoeken op brommers reden steeds sneller heen en weer. Toen ons ontbijt klaar was, kwam de demonstratie tot een hoogtepunt. Waren de demonstranten er vrijwillig of hadden ze een belang? We liepen onder begeleiding van de ICCO staf terug naar de auto's. Een hartelijk afscheid van de werkers in het veld van ICCO en toen vertrokken we. De gehele rit over grindwegen. Het werd al snel droger en nog droger. In de droge rivierbeddingen werd door dromedarissen gezocht naar de laatste restjes water. Hoe droog kan droog zijn. Hoe moet je dan overleven?

We passeerden een grensrivier met een meer. Zou dat water voldoende zijn voor het hele gebied aan beide zijden van de grens? Bij de rivier begon ook een pijpleiding voor water, maar die bleek het water naar Negele Borena - de eindbestemming van deze reis te brengen. Hoe belangrijk is water? Van levensbelang!

Na een forse rit kwamen we aan in Negele Borena. Daar overviel de drukte ons weer. Het was markt en de auto's, brommers, tuk-tuks, ezeltjes, paardjes en geiten zwermden om ons heen. Na de lunch verkenden wij de stad. Twee van ons bezochten de kerk en de school van Mekane Jesus. Ze werden rondgeleid door twee jongens van 10 jaar, die goed Engels spraken. Zomaar opeens een oprechte ontmoeting tussen mensen uit heel verschillende culturen. Een christelijk eilandje in een islamitische stad.

Na twee nachten minder comfortabel bivakkeren leek het nieuwe hotel een openbaring maar helaas, ook hier was het water schaars. Dus weer naar het toilet zonder water en niet douchen. We waren het inmiddels gewend en pakten de routine weer op. Je zal dit maar dagelijks moeten ondergaan. Daar zijn we toch even stil van.... Zouden wij het kunnen?

Eras, Caroline en Marty

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project