Coronavirus en opvang asielzoekers

Nieuws

donderdag 19 maart 2020Woensdag 18 maart maakte staatssecretaris Ankie Broekers-Knol bekend dat er voor asielzoekers die door het coronavirus niet terecht kunnen in de asielzoekerscentra van het COA toch noodopvang komt. Eerder deze maand had de Protestantse Kerk een gesprek met de staatssecretaris. Bij die gelegenheid bood scriba ds. René de Reuver de boeken 'Van migrant tot naaste' en 'Dat wonderlijke kerkasiel' aan.

Vluchtelingen

In deze tijd komt het er juist op aan ‘naaste’ te zijn. Kerk in Actie blijft namens de Protestantse Kerk oproepen om zo snel mogelijk minderjarige tieners uit de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden naar Nederland te halen. Onze gedachten gaan uit naar die vluchtelingen en migranten die opeengepakt zitten in opvangkampen buiten Nederland en aan de ongedocumenteerde mensen binnen onze landsgrenzen.

Onze partners zetten zich met man en macht voor hen in en proberen hulp te bieden waar mogelijk. Lees meer over hulp aan gestrande vluchtelingen in Griekenland en over hulp aan mensen zonder papieren in Nederland.www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.