Collecte Palmpasen: Online Paaschallenge voor jongeren

Nieuws

woensdag 1 april 2020De afgelopen jaren kropen duizenden jongeren door heel Nederland in de nacht voor Pasen voor één keer in de huid van een volgeling van Jezus in de PaasChallenge. Dit jaar kan de nachtelijke versie van de PaasChallenge in verband met de coronacrisis niet doorgaan. Daarom heeft Jong Protestant razendsnel een alternatieve PaasChallenge ontwikkeld die thuis wordt gespeeld. Via whatsapp staan de jongeren met elkaar in verbinding.

Wees niet bang

In dit online paasspel volgen tieners en jongeren Jezus in de laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd, omdat er veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd en verdrietig van te worden.Die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang?"

In het paasspel ontdekken deelnemers dat Jezus de angst niet weghaalt, maar dat hij iets nieuws geeft, iets extra's. Jezus haalt ons niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof en moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven van wat je zelf van Jezus hebt ontvangen.

Digitaal spelbord via Whatsapp
De leiding van de jeugdgroep (of een andere vrijwilliger) stuurt de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee ze punten kunnen verdienen als ze die binnen de tijd oplossen of uitvoeren. Met een 'digitaal spelbord' in de whatsapp groep staan de deelnemers in verbinding met elkaar en volgen ze de voortgang van het spel.

Deze 'coronaproof' PaasChallenge is geschikt voor kinder- en jeugdgroepen en schoolklassen (leeftijdscategorie 10-17 jaar). De tieners en jongeren spelen het spel thuis; voor een aantal spellen is ook een ouder of een broer/zus nodig. Het spel is daarmee leuk voor het hele gezin, om samen stil te staan bij de boodschap van Pasen. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via jongprotestant.nl/paaschallenge

Collecte
Volgens het collecterooster zouden kerken in heel Nederland aanstaande zondag, op Palmzondag, collecteren voor het werk van Jong Protestant. Kerkdiensten gaan niet door, maar uw steun voor het werk van Jong Protestant blijft onverminderd belangrijk. Organiseer daarom als gemeente een alternatieve collecte of doneer via de link onder dit bericht.

Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat Jong Protestant jongeren op verrassende en aansprekende manieren kennis kan laten maken met het paas- en andere Bijbelverhalen. Hartelijk dank!

Doe mee en maak hier uw bijdrage over!

(kies: 19188 Collecte JOP Palmpasen)

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.