Help een stille coronaramp in Colombia voorkomen

Nieuws

donderdag 7 mei 2020In Colombia lijkt het aantal coronabesmettingen lager dan in Europa. Toch dreigt hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de maatregelen van de overheid kunnen mensen niet werken en dat betekent geen geld en geen eten. De komende weken delen we verhalen van nood, maar ook van hoop uit Colombia.

Help mee om een stille coronaramp in Colombia te voorkomen. Geef ook!

 

Geweld gaat door

Ondanks de quarantaine gaat het geweld tegen bijvoorbeeld sociale leiders en mensenrechtenactivisten onverminderd door. En het gedwongen thuiszitten leidt soms ook tot meer fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen. Veel partnerorganisaties van Kerk in Actie hebben bijeenkomsten en activiteiten moeten stoppen. Zij zijn zeer bezorgd over de risico´s van de pandemie voor de kwetsbare groepen waar ze mee samenwerken, bijvoorbeeld arme mensen in sloppenwijken.

Persoonlijke verhalen

Kerken bieden hulp
Kerken zoeken naar nieuwe manieren om de groepen waarmee zij werken te ondersteunen. Zo ondersteunt Kerk in Actie, samen met partnerorganisatie GemPaz, een oecumenische vrouwenorganisatie gericht op vredesopbouw,  vrouwen en gezinnen om met de nieuwe situatie om te gaan, om zo fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen terug te dringen.

Bid met hen mee.

Welke hulp willen we bieden in Colombia?

  • Uitdelen voedselpakketten
  • Verstrekken medicijnen aan vrouwen die vanwege de lockdown geen inkomsten hebben
  • Psychosociale hulp bieden aan vrouwen die het psychisch moeilijk hebben vanwege de coronacrisis

Helpt u mee om de last van vrouwen in Colombia te verlichten?

Bedankt voor uw gift!

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.