Help een stille coronaramp in Rwanda voorkomen

Nieuws

woensdag 29 april 2020In Rwanda lijkt het aantal coronabesmettingen lager dan in Europa. Toch dreigt hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de maatregelen van de overheid kunnen mensen niet werken en dat betekent geen geld en geen eten. De komende weken delen we verhalen van nood, maar ook van hoop uit Rwanda.

Help mee om een stille coronaramp in Rwanda te voorkomen. Geef ook!


Voedsel verstrekken

De Rwandese overheid en sociaal bewogen rijkere mensen verstrekken voedselpakketten aan de armen. De Rwandese kerk heeft haar leden opgeroepen om ook te helpen: “Je hoeft niet veel te bezitten om te kunnen helpen, maar wel een hart vol liefde voor Gods kinderen”. Sommigen delen hun oogst (bonen, maïs, aardappelen), soms via de kerk maar vaak via familie en buren. Anderen geven geld of houdbare gekochte etenswaren, zoals rijst, suiker en maïsmeel voor pap. De kerk let vooral op mensen met een beperking.

Het kerkelijk leven is veranderd

Predikanten, pastores en gemeenteleden houden contact met elkaar via sociale media (WhatsApp). Mensen die in de steden wonen hebben meestal een smartphone. De kerkdiensten worden op YouTube gezet en vervolgens rondgestuurd naar gemeenteleden. Bijbelstudiegroepen waarbij zo'n tien families bij elkaar kwamen, kunnen nu niet doorgaan. Men onderhoudt nu telefonisch contact met elkaar. Maar in afgelegen dorpen is dat heel anders. Daar zijn ook de voorgangers arm en volledig afhankelijk van de bijdragen van hun gemeenteleden, die hen nu niets kunnen geven.

Men put troost uit Psalm 91: 1-4

In donkere angstige tijden, waarin we niet weten wat ze moeten zeggen vanwege het hoge aantal doden, vertelt Psalm 91 ons dat we op God mogen vertrouwen ondanks alle gevaar en uitdagingen: “Als je bescherming zoekt bij God, ben je helemaal veilig. Bij Hem kun je schuilen. Op hem kun je vertrouwen. Hij redt je van dodelijke ziektes. Hij beschermt je onder Zijn vleugels. Zijn trouw beschermt je als een schild en een pantser.” Met al onze zorgen en angsten kunnen we bij Hem beschutting vinden en herboren verder gaan.

Bid met hen mee.

Welke hulp willen we bieden in Rwanda?

Helpt u mee de last van mensen in Rwanda te verlichten?

  • We bieden voedselpakketten aan arme gezinnen

Bedankt voor uw gift!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.