Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Het sprookje van het bootje

Hoe zorg je dat ouderen contact houden met kleinkinderen in deze coronatijd? Hoe vertel je kinderen over de situatie in Lesbos? Zangeres Elly Zuiderveld - bekend van het duo Elly & Rikkert - is begaan met de kinderen van vluchtelingen in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Zij bedacht samen met André van der Weide een muzikaal sprookje waarbij een Nederlands meisje een briefje stuurt door een bootje van papier te water te laten dat aankomt bij een meisje in het kamp.

Ze koppelde er een doneeractie aan te vinden op www.bootjevanpapier.nl. Het muzikale sprookje bestaat uit liedjes met verbindende tekst. Zo is er een slaapliedje van zangeres Irma Dee. Andere artiesten als Lenny Kuhr en Stef Bos gaven toestemming om bestaande liedjes te laten verwerken in het sprookje.

Elly: “Voor 12,50 euro kunnen volwassenen een papieren bootje bestellen bij kinderen. Ze maken er een fotootje van met zichzelf erbij, zodat opa’s en oma’s een aandenken aan hun kleinkind krijgen. Opa en oma maken vervolgens het geld niet naar hun kleinkind over, maar schenken het aan www.bootjevanpapier.nl. Dan krijgen ze een mooie cd van 47 minuten met het muzikale sprookje. Natuurlijk mag je ook sowieso doneren, dan schrijf je erbij dat je geen cd wilt.”

Er is ook een Friese versie van Bootje van papier. Via Spotify is het muzikale sprookje ook te downloaden. Het geld komt ten goede aan het project “Opvang voor gestrande vluchtelingen” van Kerk in Actie.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)