Maria in Colombia: 'Ik weet dat er een God is die van mij houdt, die mij beschermt en voor mij zorgt'

Nieuws

vrijdag 29 mei 2020In Colombia werken veel mensen in de informele sector, bijvoorbeeld in een handeltje op straat of op de markt. Nu niemand meer de deur uit kan, betekent dat: geen inkomsten. Ook Maria Luder verloor haar bron van inkomsten. Ze vertelt hoe ze in deze quarantainetijd hoop put uit haar geloof.

 Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

“Ik weet dat er een God is die van mij houdt, die mij beschermt en voor mij zorgt.” Ondanks de coronacrisis is Maria Luder Charrupi, die samen met haar dochter en schoonzoon in een dorp in Colombia woont, vol vertrouwen. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn scholen en restaurants gesloten en moest iedereen verplicht in quarantaine. Dat heeft grote gevolgen. María maakt sieraden en daar is op dit moment helemaal geen vraag meer naar. En vanwege besmettingsgevaar mag ze haar sieraden ook niet meer aanbieden. Met moeite knoopt ze de eindjes nog aan elkaar.

Periode van vergeving en verzoening
Maria vertelt echter ook, dat de quarantaine haar leert om naar haar innerlijke stem te luisteren en om juist nu de vaardigheden die ze leerde van GemPaz in praktijk te brengen. GemPaz, partnerorganisaties van Kerk in Actie, is een oecumenische vrouwenorganisatie die zich richt op vredesopbouw en verzoening. Maria’s zoon werd vermoord tijdens de jarenlange gewapende strijd in Colombia en Maria ziet de quarantaine ook als een kans om stappen te zetten richting vergeving en verzoening.

Engelen
Daarbij put ze hoop en kracht uit haar geloof: “Ik weet dat er een God is die van mij houdt, die mij beschermt en voor mij zorgt. Hij heeft engelen naast mij gezet, engelen van vlees en bloed die mij helpen, fysiek en geestelijk.” In deze spannende tijden is María Luder gesterkt door het verhaal over Marta en Maria (Lucas 10:38-42). “Waarschijnlijk vond Jezus het helemaal niet belangrijk of het huis netjes opgeruimd was, iets waarover Marta zich bezorgd maakte. Hij wilde weten hoe die vrouwen leefden. Maria begreep dit en ging als gelijke het gesprek met Jezus aan. Voor Jezus waren deze vrouwen belangrijk.”

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.