Rwanda: de honger zal hier nog lang duren #corona

Nieuws

woensdag 27 mei 2020De diaconessen in Rwanda maken een moeilijke tijd door. Hun technische school is gesloten. Er is online aanbod, maar die is niet voor iedereen toegankelijk. Hun guesthouse is dicht, waarmee een belangrijke bron van inkomsten wegvalt en medewerkers nu niet betaald kunnen worden. Ook hun eigen families elders in Rwanda hebben het zwaar. De diaconessen missen het samen bidden en zingen nu er geen fysieke kerkdiensten zijn. Er kunnen geen pastorale bezoeken gebracht worden. Preken worden gefilmd en gedeeld via sociale media. Met uw steun kunnen de zusters voedselhulp bieden aan de allerarmsten.

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

Kerk in Actie stelt zuster Marie-Louise enkele vragen:

Wat raakt je deze periode het meest?

Zuster Marie LouiseWe hebben niet alleen problemen vanwege corona. We zijn ook getroffen door extreem veel regen. Er zijn zelfs mensen omgekomen door overstromingen. Huizen zijn verwoest. De honger zal hier nog lang duren. Het is zo pijnlijk om te zien hoe de mensen lijden: arme mensen kloppen iedere dag bij ons aan de deur en smeken om eten.

Wat geeft je hoop?

Inmiddels zijn we gelukkig in staat om iets te doen. Mede dankzij steun van Kerk in Actie kunnen we nu voedsel verdelen onder de allerarmsten. Vanuit vijf omliggende dorpen mogen er steeds vijftig mensen naar ons toe komen, die heel hard hulp nodig hebben. Wij geven hen sorghum, maïs, bonen, suiker en zeep. Ook is het fijn dat de lockdown-maatregelen nu weer wat worden versoepeld. Sommige winkels en kraampjes op straat mogen weer open, als we maar genoeg afstand houden en mondkapjes dragen. Wie geen mondkapje kan betalen, kan niet naar buiten, want de politie controleert streng. Binnen de provincies mogen we ons weer verplaatsen, maar nog niet tussen provincies.

Welke bijbeltekst geeft je hoop?

Efeziers 6:11: Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.

Steun de diaconessen in Rwanda om voedselpakketten uit te delen aan de allerarmsten. Dank voor uw gift!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.