Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Alleen op de vlucht: teken de petitie!

Alleenstaande vluchtelingenkinderen in de Griekse kampen zijn extreem kwetsbaar. Voor deze kinderen uit landen als Afghanistan en Syrië staat elke dag in het teken van overleven en de trauma’s stapelen zich op.

Urgentie
Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzit in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. Ook partnerorganisaties van Kerk in Actie hebben hierop gewezen. De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal. Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland.

Evacuatie
De evacuatie is begonnen en de eerste kinderen zijn overgebracht naar Luxemburg en Duitsland. Inmiddels hebben ook meer dan 100 Nederlandse gemeenten het kabinet opgeroepen om 500 van deze kinderen in Nederland op te vangen. Het Nederlandse kabinet moet zich dan nu ook solidair tonen en het voorbeeld van de andere EU-lidstaten volgen. De tijd dringt en de situatie is urgent.

Help ook mee om kinderen die alleen op de vlucht zijn uit de Griekse kampen in Nederland op te laten vangen. Zij leven onder erbarmelijke omstandigheden en mogen niet aan hun lot worden overgelaten!

Teken daarom nu de petitie en roep samen met ons het kabinet op om:

  • Deze kwetsbare kinderen op te vangen
  • Solidair te zijn met Griekenland en andere landen die helpen


JA, IK TEKEN DE PETITIE

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)