Heidi heeft weer hoop dankzij koksopleiding

Nieuws

woensdag 22 juli 2020Heidi besloot in juli 2019 samen met haar moeder en dochter haar thuisland Venezuela te ontvluchten. Het viel haar zwaar om te wennen aan het wonen in Colombia, het land waar ze haar toevlucht zag. Tot ze in contact kwam met Renacer en een kookopleiding volgde. Nu heeft Heidi weer hoop en een toekomstperspectief.

“In ben accountant en werkte in Venezuela voor een culturele instelling”, vertelt Heidi. “Maar zelfs met mijn inkomen werd het onmogelijk om in Venezuela te overleven. De prijzen voor voedsel rezen de pan uit. Water en gas werden steeds schaarser, soms zaten we wel twee weken zonder stroom. Op een gegeven moment kon ik ook het openbaar vervoer niet meer betalen en moest ik iedere dag drie uur lopen naar mijn werk.”

Bang
In Colombia aangekomen kwam Heidi in een opvangcentrum voor Venezolaanse vluchtelingen, waar ze maximaal vier maanden mocht blijven. Daarna vond ze een kamer om te wonen, maar daar deed ze helaas een hele nare ervaring op. “Op een nacht stond een buurman, die onder invloed was van drugs, met een groep andere mannen, met een kapmes heel hard tegen ons hek aan te slaan. Ik was enorm bang en riep om hulp. Gelukkig kwamen andere buren me helpen en vertrok buurman met zijn mannen. De volgende dag hebben wij onze spullen gepakt en zijn we vertrokken.” Heidi woont inmiddels in een andere kamer, maar maakt zich zorgen om haar veiligheid, en vooral om de veiligheid van haar dochter.

Nieuwe ervaringen
In het opvangcentrum waar Heidi de eerste vier maanden woonde, hoorde ze over de kookopleiding van Renacer. Ze meldde zich aan en begon te dromen over een eigen zaak. “Ondanks de moeilijke dingen die ik heb meegemaakt dank ik God voor alles wat hij me heeft gegeven. Hij heeft me nieuwe ervaringen gegeven. De kookopleiding is daarvan de belangrijkste. Deze ervaringen helpen me groeien en te waarderen wat ik heb.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.