Actie Sprinkhaan - verjaag de honger in EthiopiŽ

Nieuws

dinsdag 25 augustus 2020In het zuidoosten van EthiopiŽ hebben mensen te lijden van zwermen sprinkhanen, die alles kaal vreten. Ze hebben samen met de overheid met man en macht geprobeerd om schade aan hun land te voorkomen. Maar door herhaalde terugkeer van sprinkhanen is er toch bijna 24.000 hectare graasland voor vee en 376 hectare land voor gewassen kaalgevreten in EthiopiŽ. Boer Abdi en boerin Rykiya delen hun zorgen en hopen op uw steun.

Verjaag de honger in Ethiopië: geef aan Actie Sprinkhaan

 

Lawaai maken en insecticiden hielpen niet

Boer Abdi uit EthiopiëBoer Abdi Gutu (45) heeft negen gezinsleden te onderhouden met veeteelt en landbouw, maar dat valt niet mee: “Ik heb 6 hectare land, die de sprinkhanen hebben kaalgevreten: 2 hectare sorghum (een soort graan dat goed tegen droogte kan), 1 hectare mais en 3 hectare waar ik mijn vee laat grazen.”

Boerin Rykiya (40) heeft ook negen gezinsleden te onderhouden met veeteelt en landbouw. Ze vertelt: “De sprinkhanen hebben mijn land kaalgevreten: 1 hectare sorghum, 1 hectare maïs en 2 hectare land voor mijn vee om te grazen.”

Beiden probeerden de sprinkhanen eerst op een traditionele manier te verjagen: door heel veel lawaai te maken op de velden waar ze wilden landen. Daarna heeft de overheid hen geholpen door hun velden te besproeien met chemicaliën. Maar toen de sprinkhanen twee weken geleden opnieuw terugkwamen, hebben ze alsnog hun gewassen verwoest.

Wat moet er van mijn familie terechtkomen?

Boer Abdi vertelt: “Ik ben ten einde raad en kan het zelf niet meer oplossen. Wat moet er nu van mijn familie terechtkomen? Ik hoop dat de overheid of iemand anders mij voedsel wil geven voor mijn familie en voor mijn vee.”

Boerin Rukiya zegt: “Waar moeten we nu van leven? Wie zal mij steunen? Ik ben afhankelijk van Gods zegen. Dit verlies aan ons voedsel breekt ons hart en onze hoop op leven. Ik ben afhankelijk van voedselhulp voor mijn gezin en voor mijn beesten.”

Steun deze mensen in Ethiopië

Na corona maakt de sprinkhanenplaag de armoede nóg groter. Kerk in Actie ondersteunt boeren en boerinnen met het opzetten van waarschuwingssystemen en voedselnoodhulp. Niet alleen in Ethiopië, maar ook in Zuid-Soedan en Pakistan. Helpt u mee?

Verjaag de honger in Ethiopië: Geef aan actie Sprinkhaan.

 

Actie Sprinkhaan - verjaag de honger in EthiopiŽ in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.