Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Bid voor de kerk in het Midden-Oosten

De kerk in het Midden-Oosten houdt haar deuren open en biedt mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Ze delen wat ze hebben. Maar de rek lijkt eruit. Veel meer vluchtelingen kunnen kerken niet bergen. Toch houden ze stand, soms tegen beter weten in. Ze voelen zich regelmatig alleen staan. Bid u mee voor hen?

Bekijk Bid voor de kerk in het Midden-Oosten

Gebed voor de vredesweek

Volgende week is het de wereldweek voor vrede in Palestina en Israël. Over de hele wereld wordt gebeden voor vrede, juist in dit gebied. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor de vredesweek

Gebed voor de startzondag

De zomerperiode is voor de meesten voorbij. Het kerkelijk seizoen staat op het punt van beginnen. We willen samen bidden of de Heer met ons mee wil gaan aankomend jaar. 

Bekijk Gebed voor de startzondag

Gebed in gevangenschap

Elke 1e zondag van de maand staan we stil. Bij vreemdelingendetentie. Bij mensen die zonder strafblad toch achter slot en grendel zitten. Bij levens die stilstaan buiten ons blikveld. Bid u mee?

Bekijk Gebed in gevangenschap

Bid mee voor Bangladesh

In de afgelopen maanden zijn er veel losse aanslagen en bedreigingen geweest vooral op mensen uit minderheidsgroepen (waar onder ook christenen) en seculiere mensen. De overheid probeert er wel iets aan te doen, maar het is nergens gemakkelijk om terrorisme te bestrijden. Mensen in Bangladesh leven in angst. Ook mensen van onze partnerorganisaties. Ze vragen om gebed. 

Bekijk Bid mee voor Bangladesh

Gebed voor het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten staat in brand en christenen lijden daar extra onder. Ze worden vervolgd, bedreigd en buitengesloten. Kerk in Actie luidt de noodklok voor kerken in het Midden-Oosten. Ons gebed en onze steun zijn hard nodig zodat zij volhouden. Steun de kerk in het Midden-Oosten tijdens de actieweek van 17 t/m 25 september, en bid mee.

Bekijk Gebed voor het Midden-Oosten

Vakantiegebed

De zomerperiode is aangebroken. Tijd om uit te rusten. Voor de één een moment op om vakantie te gaan, voor de ander een moment om thuis te blijven. We bidden voor een goede zomerperiode. Bid u mee?

Bekijk Vakantiegebed

Uw mensen willen we zijn

Het is guur weer op de wereld. Er staan veel onschuldige mensenlevens wereldwijd op het spel. Ons leven is er slechts één van. Maar kerken verzetten zich tegen dit denken. Bid u mee?

Bekijk Uw mensen willen we zijn

Gebed voor vluchtelingen Boko Haram in Noord-Nigeria

EO Metterdaad zendt vanaf 25 juni vier keer een korte documentaire uit met verhalen van boeren families op de vlucht voor Boko Haram. Vooral de vrouwen en kinderen leven daar in een onzekere situatie. We vragen U voor hen te bidden:

Bekijk Gebed voor vluchtelingen Boko Haram in Noord-Nigeria

Bid voor Aleppo

9 Juni 2016. Het lijkt er op dat de slag om Aleppo zijn laatste fase in gaat. Voortdurend wordt de stad gebombardeerd. Het is er een hel geworden. Niemand en niets wordt ontzien. We houden ons hart vast. Laten we voor ze bidden.

Bekijk Bid voor Aleppo

Gebed voor politieke situatie in BraziliŽ

Vorige week is Dilma Rousseff, de president van Brazilië middels een staatsgreep afgezet. Een staatsgreep van de elite. Onze partnerorganisaties maken zich ernstige zorgen. De interim-president heeft al verschillende dingen doorgevoerd in één week tijd, en als hij zo doorgaat zal zijn beleid grote gevolgen hebben voor de minderheden en de armen van het land. We willen hiervoor bidden. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor politieke situatie in BraziliŽ

Dankgebed

Een dankgebed, ter inspiratie. Om stil te staan bij wat we hebben en te bidden om kracht. 

Bekijk Dankgebed

Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Vorig jaar heeft ISIS vele Assyrische dorpen aan de Khabur rivier in Noord-Syrië aangevallen. Hierbij zijn mensen gevlucht en gekidnapt. De kerken in Syrië hebben door middel van onderhandelen deze mensen weer vrij en veilig in Libanon. Daar zijn we dankbaar voor!

Bekijk Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Bid voor EthiopiŽ

Ethiopië kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Door de invloed van El Nino is de regen uitgebleven, zijn de oogsten mislukt en is veel vee gestorven. De laatste weken wordt steeds duidelijker hoe schrijnend de situatie is. We roepen u op om te bidden voor de situatie in Ethiopië.

Bekijk Bid voor EthiopiŽ

Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Telkens weer worden we opgeschrikt door berichten waarin IS een hoofdrol opeist. De onthoofding van 21 koptische christenen staat ons nog vers op het netvlies. Het afslachten van de Jordaanse piloot, de Koerdische strijders. De Yezidi en de christenen in Irak.

Bekijk Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk