Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Gebed voor Palestijnse vluchtelingen

Miljoenen mensen zijn in deze tijd op de vlucht. Ontheemd, radeloos op zoek naar een veilige plek om te leven. Net zoals het kindje Jezus. Zijn vader Jozef en moeder Maria moesten met Hem op weg naar Egypte, op de vlucht voor geweld en op zoek naar veiligheid.

Bekijk Gebed voor Palestijnse vluchtelingen

Gebed voor geloofsoverdracht aan Rwandese kinderen

Christenen in Rwanda willen het geloof op een goede manier doorgeven aan hun kinderen. Niet in alle kerken krijgen kinderen de aandacht die ze verdienen. In december 2017 trainen Janny Oorebeek en Ria van Hulsteijn predikanten en zondagsschoolleiders in Rwanda hoe je het geloof kunt overdragen aan kinderen. Zij vragen om voorbede voor dit werk.

Volg de weblogs van Janny Oorebeek over dit werk.

Bekijk Gebed voor geloofsoverdracht aan Rwandese kinderen

Gebed voor een kind (op de vlucht)

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld of honger. Juist in de kerstperiode is dat een schrijnend beeld. Kinderen die zichzelf moeten redden. Gebed is één van de belangrijkste manieren om deze kinderen hoop te bieden en bescherming. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor een kind (op de vlucht)

Gebed voor de kerken in het Midden Oosten

Kerken in het Midden-Oosten hebben het moeilijk. In Egypte zorgen aanslagen voor angst en neemt de druk toe om ook weg te gaan. In Syrië en Irak zijn christenen blijvend op de vlucht voor oorlog en geweld. In Libanon en Jordanië kloppen ze massaal op de deur van kerken. Wij bidden voor hen.

 

 

Bekijk Gebed voor de kerken in het Midden Oosten

Gebed voor Centraal Afrikaanse Republiek

Een vijfde van de bevolking van de Centraal Afrikaanse Republiek is op de vlucht voor geweld. De helft in eigen land en de andere helft in buurlanden. Via het wereldwijde oecumenische netwerk ACT Alliance (Action by Churches Together) biedt Kerk in Actie hulp. Wij vragen om uw voorbede voor al deze mensen in nood.

Bekijk Gebed voor Centraal Afrikaanse Republiek

Gebed voor mensen op de vlucht

Wereldwijd zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. Wanhopig op zoek naar een veilig bestaan voor hun familie en geliefden, wagen ze hun leven. Deze week was de Wereldvluchtelingendag. Laten we bidden voor mensen op de vlucht. Karin van den Broeke, preses van de Protestantse Kerk, schreef een gebed:

Bekijk Gebed voor mensen op de vlucht

Gebed na moord in Colombia

Op 7 juni werd een leider van Kerk in Actie-partner Afrodes in Colombia vermoord. Wij vragen voorbede voor zijn familie, vrienden, Afrodes en voor de Afro-Colombianen voor wie hij opkwam. Bidt u mee?

Bekijk Gebed na moord in Colombia

Voorbede voor kinderen

Op 12 juni is het de internationale Dag tegen Kinderarbeid. Laten we bidden voor alle kinderen die in deze omstandigheden leven. Bid u mee?

Bekijk Voorbede voor kinderen

Gebed voor vrijheid

Elke 1e zondag van de maand staan we stil. Bij vreemdelingendetentie. Bij mensen die zonder strafblad toch achter slot en grendel zitten. Bij levens die stilstaan buiten ons blikveld. Bid u mee?

Bekijk Gebed voor vrijheid

Zegenbede voor bezoek Paus aan Egypte

Op 28 en 29 april 2017 bezoekt Paus Fransiscus Egypte. Hij wil de Egyptenaren met dit bezoek een hart onder de riem steken na al het geweld dat ze de laatste tijd te verduren hebben. We willen samen bidden voor een zegen over dit bezoek.

Bekijk Zegenbede voor bezoek Paus aan Egypte

Bid voor Egypte

Op Palmzondag, nog geen twee dagen na de aanslag in Stockholm, voerde de Islamitische staat twee bomaanslagen uit op kerkdiensten in Egypte: de Koptisch orthodoxe Heilige Joris Kerk in de stad Tanta in de Nijl delta en de Heilige Marcus Kathedraal van de Koptisch Orthodoxe Kerk in Alexandrië, zetel van de Koptische Paus Tawadros II. Wij rouwen om de slachtoffers, onze broeders en zusters die omkwamen in de aanvallen. We willen bidden voor de slachtoffers en nabestaanden.

Bekijk Bid voor Egypte

Gebed gevraagd voor slachtoffers overstromingen Colombia

Zeker 290 mensen zijn om het leven gekomen door modderstromen die ontstonden nadat rivieren door zware regenval buiten hun oevers traden in het zuiden van Colombia. Bid u mee voor de mensen die dit is overkomen en voor de nabestaanden van de slachtoffers?

Bekijk Gebed gevraagd voor slachtoffers overstromingen Colombia

Bid voor de nood in Afrika

Door de weinige regenval en de aanhoudende droogte dreigt er hongersnood voor meer dan 20 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika en omringende landen. Deze mensen lijden door de slechte omstandigheden aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood. We willen bidden voor de slachtoffers, bid u mee?

Bekijk Bid voor de nood in Afrika

Gebed voor slachtoffers en familie in Egypte

Christelijke families vluchten uit het noordelijke deel van de Egyptische Sinai nadat de afgelopen drie weken al zeven leden van de christelijke gemeenschap in die streek zijn gedood door milities van de islamitische Staat. De kerk heeft de aanslagen scherp veroordeeld, en steunt de families die elders een goed heenkomen zochten. Overal vangen kerkelijke gemeenten vluchtelingen op en verleent noodhulp. De kerk roept op om te bidden voor de slachtoffers en hun familie.

Bekijk Gebed voor slachtoffers en familie in Egypte

Gebed voor wakezondag 5 februari

Elke 1e zondag van de maand staan we stil. Bij vreemdelingendetentie. Bij mensen die zonder strafblad toch achter slot en grendel zitten. Bij levens die stilstaan buiten ons blikveld. Bid u mee?

Bekijk Gebed voor wakezondag 5 februari

Gebed voor slachtoffers Boko Haram

Wereldwijd zijn meer dan 65 miljoen mensen op drift. Door rampen en oorlogen zijn ze verdreven van huis en haard. Vaak vinden ze opvang in eigen land of de buurlanden. Soms trekken ze verder. Op zoek naar een veilige plek en een betere toekomst. Zoals in Nigeria, waar miljoenen mensen verdreven zijn door het geweld van Boko Haram. Bid u mee?

Bekijk Gebed voor slachtoffers Boko Haram

Gebed voor Berlijn, Bagdad en Istanbul

Op 19 december in Berlijn 12 doden op een kerstmarkt. Op oudejaarsdag in Bagdad 28 doden op een markt in een sjiitische wijk. Op nieuwjaarsdag in Istanbul 39 doden in een uitgaanscentrum. We willen bidden voor vrede. Bid u mee?

Bekijk Gebed voor Berlijn, Bagdad en Istanbul

Bid voor de mensen in Aleppo

We zien de wanhoop in de ogen van de mensen in Aleppo. Zij begrijpen niet hoe het kan dat de wereld gewoon toekijkt terwijl ze ten onder gaan. Bid u mee?

Bekijk Bid voor de mensen in Aleppo

Bid mee voor boeren op Zuid-Sumatra

De boeren op Zuid-Sumatra zijn al jarenlang aan het strijden voor hun land. Op dit moment is er weer veel onrust rondom deze landrechten. Bid u mee?

Bekijk Bid mee voor boeren op Zuid-Sumatra

Gebed voor Colombia

De situatie in Colombia is onzeker. Hoe gaat het nu rond het vredesakkoord? Het zorgt voor veel onrust. We willen samen bidden voor de mensen en de situatie in Colombia. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor Colombia

Gebed voor wakezondag 6 november

Elke 1e zondag van de maand staan we stil. Bij vreemdelingendetentie. Bij mensen die zonder strafblad toch achter slot en grendel zitten. Bij levens die stilstaan buiten ons blikveld. Bid u mee?

Bekijk Gebed voor wakezondag 6 november

Gebed voor Mosul en Aleppo

Er komen verschrikkelijke en verontrustende berichten uit Mosul, Irak en Aleppo, Syrië. We willen samen bidden om kracht en bijstand in deze moeilijke situatie.

Bekijk Gebed voor Mosul en Aleppo

Bid voor de slachtoffers op Ha´ti

De orkaan Matthew die over Haïti raasde zorgt voor de ergste humanitaire ramp in het land sinds de zware aardbeving in 2010. De orkaan trof vooral de kust in het zuidwesten van het land: honderden mensen kwamen om het leven, en tienduizenden mensen raakten dakloos. We willen samen voor hen bidden.

Bekijk Bid voor de slachtoffers op Ha´ti

Bid voor de kerk in het Midden-Oosten

De kerk in het Midden-Oosten houdt haar deuren open en biedt mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Ze delen wat ze hebben. Maar de rek lijkt eruit. Veel meer vluchtelingen kunnen kerken niet bergen. Toch houden ze stand, soms tegen beter weten in. Ze voelen zich regelmatig alleen staan. Bid u mee voor hen?

Bekijk Bid voor de kerk in het Midden-Oosten

Gebed voor de vredesweek

Volgende week is het de wereldweek voor vrede in Palestina en Israël. Over de hele wereld wordt gebeden voor vrede, juist in dit gebied. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor de vredesweek

Gebed voor de startzondag

De zomerperiode is voor de meesten voorbij. Het kerkelijk seizoen staat op het punt van beginnen. We willen samen bidden of de Heer met ons mee wil gaan aankomend jaar. 

Bekijk Gebed voor de startzondag

Gebed in gevangenschap

Elke 1e zondag van de maand staan we stil. Bij vreemdelingendetentie. Bij mensen die zonder strafblad toch achter slot en grendel zitten. Bij levens die stilstaan buiten ons blikveld. Bid u mee?

Bekijk Gebed in gevangenschap

Bid mee voor Bangladesh

In de afgelopen maanden zijn er veel losse aanslagen en bedreigingen geweest vooral op mensen uit minderheidsgroepen (waar onder ook christenen) en seculiere mensen. De overheid probeert er wel iets aan te doen, maar het is nergens gemakkelijk om terrorisme te bestrijden. Mensen in Bangladesh leven in angst. Ook mensen van onze partnerorganisaties. Ze vragen om gebed. 

Bekijk Bid mee voor Bangladesh

Gebed voor het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten staat in brand en christenen lijden daar extra onder. Ze worden vervolgd, bedreigd en buitengesloten. Kerk in Actie luidt de noodklok voor kerken in het Midden-Oosten. Ons gebed en onze steun zijn hard nodig zodat zij volhouden. Steun de kerk in het Midden-Oosten tijdens de actieweek van 17 t/m 25 september, en bid mee.

Bekijk Gebed voor het Midden-Oosten

Vakantiegebed

De zomerperiode breekt langzaam aan. Tijd om uit te rusten. Voor de één een moment op om vakantie te gaan, voor de ander een moment om thuis te blijven. We bidden voor een goede zomerperiode. Bid u mee?

Bekijk Vakantiegebed

Uw mensen willen we zijn

Het is guur weer op de wereld. Er staan veel onschuldige mensenlevens wereldwijd op het spel. Ons leven is er slechts één van. Maar kerken verzetten zich tegen dit denken. Bid u mee?

Bekijk Uw mensen willen we zijn

Gebed voor vluchtelingen Boko Haram in Noord-Nigeria

EO Metterdaad zendt vanaf 25 juni vier keer een korte documentaire uit met verhalen van boeren families op de vlucht voor Boko Haram. Vooral de vrouwen en kinderen leven daar in een onzekere situatie. We vragen U voor hen te bidden:

Bekijk Gebed voor vluchtelingen Boko Haram in Noord-Nigeria

Bid voor Aleppo

9 Juni 2016. Het lijkt er op dat de slag om Aleppo zijn laatste fase in gaat. Voortdurend wordt de stad gebombardeerd. Het is er een hel geworden. Niemand en niets wordt ontzien. We houden ons hart vast. Laten we voor ze bidden.

Bekijk Bid voor Aleppo

Gebed voor politieke situatie in BraziliŰ

Vorige week is Dilma Rousseff, de president van Brazilië middels een staatsgreep afgezet. Een staatsgreep van de elite. Onze partnerorganisaties maken zich ernstige zorgen. De interim-president heeft al verschillende dingen doorgevoerd in één week tijd, en als hij zo doorgaat zal zijn beleid grote gevolgen hebben voor de minderheden en de armen van het land. We willen hiervoor bidden. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor politieke situatie in BraziliŰ

Dankgebed

Een dankgebed, ter inspiratie. Om stil te staan bij wat we hebben en te bidden om kracht. 

Bekijk Dankgebed

Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Vorig jaar heeft ISIS vele Assyrische dorpen aan de Khabur rivier in Noord-Syrië aangevallen. Hierbij zijn mensen gevlucht en gekidnapt. De kerken in Syrië hebben door middel van onderhandelen deze mensen weer vrij en veilig in Libanon. Daar zijn we dankbaar voor!

Bekijk Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Telkens weer worden we opgeschrikt door berichten waarin IS een hoofdrol opeist. De onthoofding van 21 koptische christenen staat ons nog vers op het netvlies. Het afslachten van de Jordaanse piloot, de Koerdische strijders. De Yezidi en de christenen in Irak.

Bekijk Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.