Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Gebed voor politieke situatie in BraziliŽ

Vorige week is Dilma Rousseff, de president van Brazilië middels een staatsgreep afgezet. Een staatsgreep van de elite. Onze partnerorganisaties maken zich ernstige zorgen. De interim-president heeft al verschillende dingen doorgevoerd in één week tijd, en als hij zo doorgaat zal zijn beleid grote gevolgen hebben voor de minderheden en de armen van het land. We willen hiervoor bidden. Bidt u mee?

Bekijk Gebed voor politieke situatie in BraziliŽ

Dankgebed

Een dankgebed, ter inspiratie. Om stil te staan bij wat we hebben en te bidden om kracht. 

Bekijk Dankgebed

Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Vorig jaar heeft ISIS vele Assyrische dorpen aan de Khabur rivier in Noord-Syrië aangevallen. Hierbij zijn mensen gevlucht en gekidnapt. De kerken in Syrië hebben door middel van onderhandelen deze mensen weer vrij en veilig in Libanon. Daar zijn we dankbaar voor!

Bekijk Dankgebed Assyrische vluchtelingen weer vrij

Op weg naar Pinksteren

Wij hebben ons veertig dagen voorbereid op Pasen, nu willen we ons voorbereiden op Pinksteren. Tussen Pasen en Pinksteren kunt u 50 dagen lang (extra) aandacht geven aan gebed.

Bekijk Op weg naar Pinksteren

Gebed voor getroffen christenen in Pakistan

In de vroege avond van eerste Paasdag werden tenminste zeventig mensen gedood en velen gewond bij hevige een bom explosie bij de hoofdingang van een park in Lahore, Pakistan. Bid mee voor de slachtoffers en hun nabestaanden. 

Bekijk Gebed voor getroffen christenen in Pakistan

Gebed voor de Stille Week

We staan op de drempel van de Stille Week. Zondag is het palmzondag en aankomende week zijn de laatste dagen van de 40dagentijd. In veel kerken een week vol gebed en vieringen waarin wordt toegeleefd naar Pasen. 

Bekijk Gebed voor de Stille Week

Gebed Kyrie Eleison

Dit gebed wordt zondag 6 maart 2016 gebeden in het detentiecentrum in Zeist waar uitgeprocedeerde asielzoekers vast zitten. Bid u mee?

Bekijk Gebed Kyrie Eleison

Bid voor EthiopiŽ

Ethiopië kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Door de invloed van El Nino is de regen uitgebleven, zijn de oogsten mislukt en is veel vee gestorven. De laatste weken wordt steeds duidelijker hoe schrijnend de situatie is. We roepen u op om te bidden voor de situatie in Ethiopië.

Bekijk Bid voor EthiopiŽ

Gebed voor vluchtelingen uit Palestina en EAPPI medewerkers

De gemeenschap met 112 inwoners van Ein ar Rashash zijn gevlucht uit de Negev in 1948 en hebben een bestaan opgebouwd met hun kuddes in wat nu de Westelijke Jordaanoever heet. Kolonisten willen hun dorp innemen. Medewerkers van EAPPI geven aan dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. Wilt u voor hen bidden?

Bekijk Gebed voor vluchtelingen uit Palestina en EAPPI medewerkers

Gebed voor ziekenhuis in Tank

Renske van Veen werkt in een christelijk ziekenhuis in Tank, Pakistan. Als buitengewoon uitgezonden medewerker van Kerk in Actie. Het ziekenhuis heeft te kampen met een groot personeelstekort. We willen u vragen hiervoor te bidden.

Bekijk Gebed voor ziekenhuis in Tank

Gebed voor 2016

Het nieuwe jaar is begonnen. We zijn dankbaar voor het jaar dat achter ons ligt en willen een zegen vragen voor het komende jaar.

Bekijk Gebed voor 2016

Gebed om licht

Tijdens Advent willen we bidden om licht. Licht voor mensen om ons heen. In Nederland en wereldwijd. Bid u mee?

Bekijk Gebed om licht

Gebed i.v.m. dreigende hongersnood in EthiopiŽ

Heer, wij bidden u voor 8 miljoen mensen in Ethiopië, die lijden onder de droogte. Terwijl wij eindeloos praten over klimaatverandering en hoe we ons grote aandeel in de CO2-uitstoot kunnen terugdringen, worstelen miljoenen mensen al dagelijks met de gevolgen.

Bekijk Gebed i.v.m. dreigende hongersnood in EthiopiŽ

Litany for Peace Jerusalem

De Anglicaanse St. George Cathedral in Jerusalem roept iedereen op om op zondag 29 november samen te bidden voor vrede voor dit land. Ze hebben een (kerkelijk) gebed bijgevoegd, maar iedereen mag dit natuurlijk binnen zijn eigen gemeente invullen zoals dat daar gebruikelijk is.

Bekijk Litany for Peace Jerusalem

Gebed voor vluchtelingen

In de afgelopen tijd werden wij geraakt door de verhalen en de beelden van vluchtelingen. Ze komen Europa binnen via gammele bootjes, lopen vele kilometers met kinderen aan de hand en overnachten in de open lucht of stationshallen. Op weg naar een onzekere toekomst, weg van oorlog en geweld.

Bekijk Gebed voor vluchtelingen

Bid voor vrijheid van godsdienst in Nepal

Op 2 september vroegen wij u te bidden voor Nepal in verband met de zorgen over de passages betreffende vrijheid van godsdienst in de tekst van de nieuw voorgestelde grondwet.

Op 20 september is de grondwet aangenomen. Enerzijds is dit vreugdevol, want de totstandkoming van de nieuwe grondwet heeft maar liefst 8 jaar geduurd, het vormde daarmee een belemmering voor allerhande ontwikkelingen in het land. Veel mensen zijn dan ook blij dat aan deze impasse een einde is gekomen.

 

Bekijk Bid voor vrijheid van godsdienst in Nepal

Bid voor onschuldige burgers in Kameroen

In de hoofdstad van Tsjaad en in het Noorden van Kameroen, stad Maroua zijn aanslagen gepleegd op onschuldige burgers. We willen bidden voor alle slachtoffers.

 

Bekijk Bid voor onschuldige burgers in Kameroen

Gebed gevraagd voor vluchtelingen die de oversteek naar Europa wagen

Steeds meer vluchtelingen wagen de oversteek. En steeds meer van hen verdrinken in hun poging Europa via de Middellandse zee te bereiken. Onlangs nog vonden honderden vluchtelingen de dood. Ds. Karin van den Broeke Preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland schreef een gebed dat u kunt gebruiken in uw persoonlijk gebed of in de gemeente.

Bekijk Gebed gevraagd voor vluchtelingen die de oversteek naar Europa wagen

Gebed voor tijdens Pasen

Dit gebed wordt zondag 5 april 2015 gebeden in het detentiecentrum in Zeist waar uitgeprocedeerde asielzoekers vast zitten.

Bekijk Gebed voor tijdens Pasen

Bidden voor slachtoffers aanslagen kerken Pakistan

Op zondag 15 maart 2015 vond er een aanslag plaats tegen twee kerken in Youhanabad: Katholiek en Protestants. Youhanabad is de grootste christelijke wijk van de stad Lahore in Pakistan. Onze vrienden bij de Church of Pakistan reageren onthutst, geschokt, boos, gefrustreerd. Zondagavond liep het dodental al op tot 20, en het aantal gewonden tot zo’n zestig. Twee zelfmoordenaars van een splintergroep van de Taliban probeerden de kerken binnen te komen.Toen ze door de bewakers werden tegengehouden bliezen ze zichzelf op. De moedige bewakers vonden de dood.

Leden van minderheden voelen zich onveilig in Pakistan. Ze doen hun best om zich in te zetten voor de samenleving, maar de klappen krijgen ze evengoed. Ook de christenen onder hen zijn niet veilig. We snappen hun boosheid en machteloze frustratie.

We hebben onze vrienden van de Kerk van Pakistan beloofd dat we in de Protestantse kerk in Nederland voor ze zullen bidden. Dat doen we niet alleen in Nederland, dat doen we wereldwijd. Niet alleen bidden we voor hen, samen met hen strijden we ook om recht en gerechtigheid voor alle mensen in Pakistan.

Bekijk Bidden voor slachtoffers aanslagen kerken Pakistan

Gebed gevraagd tijdens de Dag tegen het racisme

Tijdens een vredesdemonstratie in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960 opende de politie het vuur op de demonstranten en doodde 69 personen. Deze demonstratie werd gehouden voor het doorvoeren van de anti-apartheidwetten in dat land, die toen nog niet van kracht waren. Als reactie op deze gebeurtenis heeft de Verenigde Naties in 1966 de Dag tegen Racisme en Discriminatie ingesteld.

Zaterdag 21 maart is de 'Dag tegen het racisme'. Klik hier voor meer informatie.

 

Bekijk Gebed gevraagd tijdens de Dag tegen het racisme

Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Telkens weer worden we opgeschrikt door berichten waarin IS een hoofdrol opeist. De onthoofding van 21 koptische christenen staat ons nog vers op het netvlies. Het afslachten van de Jordaanse piloot, de Koerdische strijders. De Yezidi en de christenen in Irak.

Bekijk Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Gebed voor Bangladesh i.v.m. politieke onrust

Heer, we vragen uw nabijheid bij de inwoners van Bangladesh, die lijden onder veel politiek geweld. Wilt u hen leiders geven die niet voor hun eigen belang gaan, maar het belang van de arme bevolking dienen. Wilt u de vreedzame protesten in kracht doen toenemen en zorgen dat de roep om vrede van gewone mensen gehoord wordt. Help mensen om niet meegesleurd te worden in het geweld, maar te zoeken naar vreedzame oplossingen.

Bekijk Gebed voor Bangladesh i.v.m. politieke onrust

Gebed gevraagd voor de bevolking in Damascus

Op 25 januari en 5 februari vonden zware aanvallen plaats met mortiergranaten op Damascus. De aanvallen werden aangekondigd door Zahran Aloush, bevelhebber van een strijdgroep die zichzelf het “leger van de Islam” noemt. De granaten kwamen in alle wijken terecht, inclusief in de historische binnenstad van Damascus. Alle, ook de christelijke woonwijken, liggen onder vuur. De granaten vallen willekeurig. Op 5 februari kwamen tenminste 9 mensen om en vielen 40 gewonden, waaronder kinderen en tieners. Na de aanslagen herstelde het leven in de stad zich snel, maar nieuwe aanslagen zijn aangekondigd via facebook en twitter voor de komende dagen. Het reguliere leger van Syrië slaat terug. Bij die aanvallen werden ook burgers gedood. De internationale pers heeft vooral aandacht voor de vergeldingsacties en minder voor de aanslagen.

 

Bekijk Gebed gevraagd voor de bevolking in Damascus