Contextueel Bijbellezen: Dichtbij het verhaal, dichtbij jezelf

Contextueel bijbellezen is een manier die niet begint bij de Bijbel maar bij uzelf. Wat houdt u bezig? Waar maakt u zich druk om? Maar ook: wat speelt er in de samenleving? Heeft u daar als gelovige of wij als kerk een rol in? Helpt de Bijbel ons hier een richting in te vinden, een antwoord op te krijgen?

De methode van bijbellezen begint bij de eigen werkelijkheid en legt daar een bijbelverhaal naast. Met een paar vragen komt u dichterbij de tekst. Door te begrijpen wat er in de bijbeltekst gebeurt en dat naast ons eigen leven te leggen, komen we ook dichterbij onszelf. En dat daagt ons uit.

"Het schept verbondenheid. Ik ben er heel enthousiast over!"

Femke de Vries: "Ik heb met een groep in mijn kerk de verhalen van Jacob en Esau gelezen. Het is een hele mooie manier van bijbellezen. Het schept verbondenheid. We hebben mooie gesprekken gehad over verzoening, wat er gebeurt tussen de broers in het bijbelverhaal, en hoe wij zelf in ons leven met conflicten en verzoening omgaan. Ik ben er heel enthousiast over!"

Meer weten? Lees de brochure met achtergrondinformatie over de methode en bekijk de algemene instructie. Gebruik deze opzet bij allerlei bijbelgedeelten.

------------------------------------------------------------------------------------------

Bekijk de voorbeeldbijbelstudies

Bekijk hier de verschillende voorbeeldstudies die gemaakt zijn door de uitgezonden medewerkers. 

------------------------------------------------------------------------------------------