Kerk in Actie Werelddag

Op zaterdag 22 april 2017 is er weer een Kerk in Actie Werelddag. Een dag vol afwisseling, ritme maar vooral voor ontmoeting. Met de wereldwijde kerk! U bent van harte welkom in de Immanuelkerk in Ermelo vanaf 9.30 uur. De dag start om 10.00 uur.

Tijdens de jaarlijkse Kerk in Actie Werelddag ontmoet u medechristenen en partnerorganisaties van Kerk in Actie. Laat u bijvoorbeeld inspireren door verhalen uit India, China en Colombia. Kom meer te weten over de opvang van straatkinderen of de situatie in Cuba. Of leer de Bijbel te lezen met andere ogen, bijvoorbeeld met die van iemand uit Brazilië. Liever praktisch aan de slag, er kan ook gezongen worden! Kathleen Ferrier zal ervoor zorgen dat de dag een mooi geheel wordt.

Meld u via het aanmeldformulier onderaan deze pagina aan vóór 18 april en beleef de wereldwijde kerk van heel dichtbij!

Programma

09.30 ontvangst met koffie en thee
10.00 start ochtendprogramma
11.15 koffie en thee pauze
11.45 workshopronde 1
13.00 lunch
14.00 workshopronde 2
15.15 koffie en thee pauze
15.30 slotviering 

 

  

 

Workshops

Wilt u alvast even rustig doorlezen welke workshops er zijn? Een overzicht van de workshop is te downloaden aan de rechterkant van deze pagina.

Flyers en posters

Kent u nog andere mensen die het leuk zouden vinden om mee te gaan naar de Werelddag? Aan de rechterkant van deze pagina vind u ook de flyer en poster voor de Werelddag digitaal. Liever in het echt uitdelen? Dan kunt u ze gratis bestellen via de webwinkel.

Impressie van de Kerk in Actie Werelddag 2016

Ik word heel enthousiast van alle verhalen’, ‘Interessante dag’, ‘Fijn om dit mee te maken’. Zomaar wat reacties van bezoekers van de Werelddag van Kerk in Actie.

Vanuit de hele wereld kwamen verhalen samen in Ermelo afgelopen zaterdag. Soms verteld door mensen uit die landen zelf, zoals dominee Goyek uit Kameroen of Mary uit India. Met één gemene deler: we geloven in delen. En wereldwijd worden vanuit deze gedachte daden gedaan. Projecten die kinderen naar school sturen in plaats van de fabriek. Scholing van zigeunerkinderen in Jeruzalem. Hulp aan gevluchte mensen in Syrie. Fietsen voor Kameroen. En nog veel meer.

Op zaterdag 16 april gonsden de Immanuëlkerk in Ermelo en haar zalencentrum van het geroezemoes van de vele bezoekers in de zaaltjes en de gangen. Buiten wezen kleurige ballonnen en medewerkers in hesjes ons al de weg van station of parkeerplaats naar de kerk. Binnen begonnen we met een kleurrijke viering geleid door Synodepreses ds. Karin van den Broeke en uitgezonden medewerker Henriëtte Nieuwenhuis. Ds. Robert Goyek uit Kameroen verteld over de situatie in Noord-Kameroen en hoe zijn kerk zich daar staande houdt te midden van het geweld van Boko Haram. En er was een verhaal van bemoediging uit Colombia. Daarna stroomde de kerk leeg en ging iedereen naar verschillende workshops. We hoorden hoe de kerk hulp verleent te midden van het geweld in Syrië en we gingen aan de praat met jonge predikanten in opleiding uit Singapore, Jamaica en Zuid-Afrika. Mary Viyakula en Mr. Yesuratnam geven een workshop over het werk in India. Tonny Deinum en Dieneke Annema uit Wognum zitten ook bij de workshop. Tonny: 'Zo'n dag maakt het geloof echt zichtbaar.' De dag werd afgesloten met een swingend afrikaans lied die was aangeleerd door het tienerkoor C-us-Sing tijdens de zangworkshop. Kortom, een werelddag!

Bekijk hier de foto's!